Politică

articolul anterior articolul urmator

Comisia juridică a Camerei a adoptat  completurile de judecată în apel cu 2, nu cu 3 judecători

2
15 Apr 2021 19:59:47
Autor: News.ro
Cristian Băcanu preciza că această propunere legislativă vine să repare legile justiţiei Foto: Cristian Băcanu Facebook
Cristian Băcanu preciza că această propunere legislativă vine să repare legile justiţiei Foto: Cristian Băcanu Facebook

Deputatul PNL Cristian Băcanu a anunţat că joi comisia juridică a Camerei a adoptat un raport de admitere la propunerea legislativă pe care a iniţiat-o şi prin care completurile de judecată a cauzelor de apel să fie formate din doi, nu trei judecători. Raportul urmează să primească votul plenului Camerei, în calitate de prim for sesizat, decizional pe proiectul de lege fiind Senatul.

„Pentru mine, ca iniţiator, este o bucurie să anunţ că astăzi (joi - n.r.) a fost aprobat, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind revenirea la 2 judecători în completurile cauzelor de apel. Se îndreaptă o procedură stâmbată de PSDragnea în tentativa sa de aservire a justiţiei şi se rezolvă o parte din problemele de organizare şi funcţionare a sistemului judiciar. Amintesc că PSD modificase legea, prevăzând 3 judecători în loc de 2 (cum au fost mereu în sistemul judiciar românesc). Această modificare, împreună cu lipsa acută de judecători, ar fi condus la o blocare a instanţelor”, a scris Cristian Băcanu joi pe Facebook. 

Pe 8 ianuarie, Cristian Băcanu anunţa depunerea proiectului de lege şi preciza că această propunere legislativă vine să repare legile justiţiei care au fost modificate în perioada când PSD era condus de Liviu Dragnea. Proiectul a primit aviz favorabil de la CSM şi este susţinut de Guvern şi de Consiliul Legislativ. 

Conform propunerii legislative care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, actul normativ urmează să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2022, iar recursurile sunt judecate în completuri de trei judecători.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

M Costi
15.04.2021, 20:43:34

"...completurile de judecată în apel cu 2, nu cu 3 judecători...Se îndreaptă o procedură stâmbată de PSDragnea în tentativa sa de aservire a justiţiei..." !!! Bine , domnu' Băcanu , daca tot te-ai apucat sa indrepti ...justitia , nu era mai bine sa propui complet de judecata in apel cu un singur judecator ? Impuscai doi ...iepuri dintr-un foc : Ii faceai in ciuda lui PSDragnea si rezolvai definitiv problemele Justitiei , ramaneai in Istorie ca un mare politician... !

+2 (2 voturi)
Dobrican Felician
15.04.2021, 21:54:09

Bun,si ce se intimpla daca un judecator din complet este pentru condamnare iar celalalt pentru achitare ? Se trage la sorti ?

Modifică Setările