Dosarul Bica. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis: Cătălin Teodorescu, poate fi arestat. Marko Attila, salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Cătălin Teodorescu FOTO Adevărul
Deputatul PDL Cătălin Teodorescu FOTO Adevărul

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, luni, cu 14 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", cererea de încuviinţare a arestării preventive pentru deputatul Cătălin Teodorescu (PDL). În cazul lui Marko Attila, cererea a fost respinsă.

După o amânare de o săptămână, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de încuviinţare a arestării preventive în cazul lui Teodorescu.

El este acuzat pentru abuz în serviciu, în acelaşi dosar în care a fost arestată preventiv şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Teodorescu este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Marko Attila, în schimb, care a lipsit de la şedinţă, a fost salvat de cei din comisie. Cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, a anunţat, marţi, vicepreşedintele Comisiei Ciprian Nica.

Deputatul UDMR  a fost condamnat definitiv, miercuri, la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile, după ce iniţial fusese condamnat la aceeaşi pedeapsă, dar cu executare.

Citeşte şi:

Scandalul Bica. Ridicarea imunităţii pentru doi deputaţi, amânată de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor

Cazul ridicării imunităţii deputaţilor Marko Attila şi Cătălin Teodorescu a fost amânat miercuri de membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, fără a se preciza când va fi luat în discuţie. DNA a cerut încuviinţarea arestării pentru cei doi parlamentari în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite