articolul anterior articolul urmator

Comisia pentru votul din diaspora: Românii vor putea vota pe parcursul a trei zile: vineri, sâmbătă şi duminică

9
27 Jun 2019 11:57:42
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Facebook Eusebiu Dumitru
FOTO Facebook Eusebiu Dumitru

9 Comentarii

Vanatorul/d.c.
27.06.2019, 12:28:12

Frectii cu Carmol la un picior de scaun..! Praf in ochi..! Nu puținătatea sectiilor de vot de pe langa ambasadele si consulatele Romaniei si nici programul de vot (orarul si numa de zile) nu sunt de vina pentru faptul ca cetatenii romani aflati in strainatate stau la cozi imense ca sa voteze, sau ca nici nu mai apuca sa voteze..! Unii diasporeni fac zeci si chiar sute de km pentru a ajunge la o asemenea sectie de votare..! Iar in strainatate sunt vreo 4 milioane de romani, iar dintre ei cel putin vreo 2,5-3 milioane au drept de vot..! Calculati si voi..Pentru a putea vota cu totii, sau un numar cat mai mare dintre ei, cate sectii de votare ar trebui, si in cate localitati din lumea asta, si cate zile... De vina sunt politrucii si politicienii duetului hegemonic mafiot PSD+PNL, care desi stiu bine ca numai o lege a votul prin corespondenta foarte simplicata ca formalitati birocratice, dar mai ales o lege a votului on line ar rezolva imediat problema, au ”mosit” in 2015 o legea a votului prin corespondenta care mai mult impiedica votul decat il faciliteaza, iar de o lege a votului on line nici nu vor sa aduca vorba mafiotii celor doua grupari politico-infractionale nationale (PSD si PNL), desi numai o lege a votului on line ar rezolva problema definitiv si cu bani putini ..! Pentru ca sa fie clar..! Exista deja state care au adoptat legea votului on line, si e vorba de state care nu au nici pe departe procentajul de cetateni cu drept de vot plecati in strianatate pe care-l are Romania..! I Insa aceste state isi respecta cu adevarat cetatenii, si de aceea nu-i pun nici pe drumuri sute de km, pana la sectiile de votare, si nici nu-i inghesuie cu miile la cozi interminabile pe langa ambasade si consulate..!

+2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
27.06.2019, 12:29:28

”orarul si numarul de zile”

Pitrea Piron
27.06.2019, 12:44:35

Vanatorul/d.c. iti inteleg frustrarea si da, sunt multi care au facut sute de km sa mearga la vot. Insa este o imbunatatire majora fata de ce a fost in ultimii ani. Este putin probabil ca toti cei 4 milioane sa dea buluc la vot in cele 3 zile si sa fie iar cozi. Ar fi o minune ca spiritul cetatenesc sa fi evoluat asa rapid, insa e un proces ce ia timp. Si ca sa nu mai zicem ca la noi in curte capra e pe moarte, sa ne uitam la Grecia care e tara in UE din vremurile in care noi nici nu visam sa fim parte: Grecii din diaspora NU AU DREPTUL de a vota la ambasade. Trebuie sa ia avionul sa vina in Gregia. Ce zici de asta?

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
27.06.2019, 13:11:05

Comentariu considerat abuziv.

daco getul
27.06.2019, 12:58:15

poa sa le puna la dispozitie o luna de vot, ca maidansporezul se va ingramadi sa voteze tot in ziua votului, in spiritul romanesc