Competiţie acerbă pentru plata datoriilor liberale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţie acerbă pentru plata datoriilor liberale

Încurcă-i drace! Planeta se cutremură şi România se piaptănă. Privim acum cu milă la afgani şi este omeneşte să ne întrebăm cum este posibil aşa ceva, mirare care ascunde în subtext credinţa că nouă nu ni se poate întâmpla asemenea. Să nu trecem uşor cu vederea că drama afgană a fost declanşată de fuga reformatorilor cu banii poporului.

Încurcă-i drace! Planeta se cutremură şi România se piaptănă. Privim acum cu milă la afgani şi este omeneşte să ne întrebăm cum este posibil aşa ceva, mirare care ascunde în subtext credinţa că nouă nu ni se poate întâmpla asemenea. Să nu trecem uşor cu vederea că drama afgană a fost declanşată de fuga reformatorilor cu banii poporului. Avem şi noi faliţii noştri ajunşi în posturi de înaltă responsabilitate. Şi împrumuturile astronomice contractate de Florin Cîţu ca ministru sau premier nu se ştie unde au ajuns. Lui Florin Cîţu i se proiectează imaginea de reformist, dar are antecedente în ceea ce priveşte fuga de la plata datoriilor. 

Ceea ce frapează la evenimentele interne e că vulnerabilităţile descoperite la Cîţu erau consolidate la Orban, în planul imaginii publice. Consultant fiind, vorbesc de reprezentări şi nu de adevăruri. Poliţia americană a confirmat la Cîţu ceea ce a tot circulat ca bârfă despre Ludovic Orban. Intersectari nepermise ale alcoolului cu şofatul. Morala naraţiunii este la prima vedere "cu măsura ta ţi se va măsura". Aplicată în PNL se traduce "râde ciob de oală spartă!"

În consecinţă, Ludovic Orban şi Florin Cîţu inaugurează în teoria jocurilor modelul de interacţiune cu sumă nenulă negativă, cu inducţie rapidă la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu sunt în cădere liberă, agăţaţi de o paraşută pe care nu o poate deschide niciunul de frica unei ipotetice lovituri din partea celuilalt. Cine încearcă să scape echipa riscă să se piardă pe sine! Necunoscuta importantă este susţinerea parlamentară pentru actualul Guvern. Până la Congres, balastul liberal este în contul uneia sau alteia dintre tabere. După Congres, PNL în întregime poartă întreaga povară. Iar dacă USRPLUS este un adversar declarat al PNL, interesul progresiştilor este de a găsi un responsabil  când se ajunge la scadenţă. Pentru că cineva trebuie să plătească oalele sparte ale guvernării, iar Ludovic Orban şi Florin Cîţu se bat care dintre ei să o facă.

Ceea ce  Ludovic Orban pare să nu conştientizeze este câtă nevoie are eroismul lui Florin Cîţu de persoana sa şi cât de simbiotice sunt cele două destine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite