Politică

articolul anterior articolul urmator

Competiţie acerbă pentru plata datoriilor liberale

8
19 Aug 2021 11:24:51
Miron Mitrea

Încurcă-i drace! Planeta se cutremură şi România se piaptănă. Privim acum cu milă la afgani şi este omeneşte să ne întrebăm cum este posibil aşa ceva, mirare care ascunde în subtext credinţa că nouă nu ni se poate întâmpla asemenea. Să nu trecem uşor cu vederea că drama afgană a fost declanşată de fuga reformatorilor cu banii poporului.

Încurcă-i drace! Planeta se cutremură şi România se piaptănă. Privim acum cu milă la afgani şi este omeneşte să ne întrebăm cum este posibil aşa ceva, mirare care ascunde în subtext credinţa că nouă nu ni se poate întâmpla asemenea. Să nu trecem uşor cu vederea că drama afgană a fost declanşată de fuga reformatorilor cu banii poporului. Avem şi noi faliţii noştri ajunşi în posturi de înaltă responsabilitate. Şi împrumuturile astronomice contractate de Florin Cîţu ca ministru sau premier nu se ştie unde au ajuns. Lui Florin Cîţu i se proiectează imaginea de reformist, dar are antecedente în ceea ce priveşte fuga de la plata datoriilor. 

Ceea ce frapează la evenimentele interne e că vulnerabilităţile descoperite la Cîţu erau consolidate la Orban, în planul imaginii publice. Consultant fiind, vorbesc de reprezentări şi nu de adevăruri. Poliţia americană a confirmat la Cîţu ceea ce a tot circulat ca bârfă despre Ludovic Orban. Intersectari nepermise ale alcoolului cu şofatul. Morala naraţiunii este la prima vedere "cu măsura ta ţi se va măsura". Aplicată în PNL se traduce "râde ciob de oală spartă!"

În consecinţă, Ludovic Orban şi Florin Cîţu inaugurează în teoria jocurilor modelul de interacţiune cu sumă nenulă negativă, cu inducţie rapidă la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu sunt în cădere liberă, agăţaţi de o paraşută pe care nu o poate deschide niciunul de frica unei ipotetice lovituri din partea celuilalt. Cine încearcă să scape echipa riscă să se piardă pe sine! Necunoscuta importantă este susţinerea parlamentară pentru actualul Guvern. Până la Congres, balastul liberal este în contul uneia sau alteia dintre tabere. După Congres, PNL în întregime poartă întreaga povară. Iar dacă USRPLUS este un adversar declarat al PNL, interesul progresiştilor este de a găsi un responsabil  când se ajunge la scadenţă. Pentru că cineva trebuie să plătească oalele sparte ale guvernării, iar Ludovic Orban şi Florin Cîţu se bat care dintre ei să o facă.

Ceea ce  Ludovic Orban pare să nu conştientizeze este câtă nevoie are eroismul lui Florin Cîţu de persoana sa şi cât de simbiotice sunt cele două destine.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Iulian Arion
19.08.2021, 12:20:11

Miroane, Afganistanul are autostrada A1 de la Kabul la Kandahar in lungime de 496 Km. Romania are traficul auto blocat pe centura Capitalei cu o banda pe sens. Ca fost ministru al transporturilor, care a tocat peste 760 milioane de euro cu Nicolaiciuc pe cazmale, tarnacoape, costume de scafandru si multe alte cheltuieli fictive sau inutile, supraevaluate, Ai un sentiment de regret, de vinovatie, de dorinta de a face penitenta? Cel mai potrivit loc de penitenta este penitenciarul.

-9 (13 voturi)
Iulian Arion
19.08.2021, 12:21:38

Miroane, Intreaba-ma ce pedeapsa meriti! Dupa cateva momente... Intins pe butoi si sa primesti 20 de biciuiri cu vana de bou.

-9 (13 voturi)
Stanila Ion
19.08.2021, 13:07:27

F. interesanta "reactia".. Dai un "+"si apar SAPTE de "-"...

-5 (11 voturi)
Stanila Ion
19.08.2021, 13:10:10

Tov. manivela , ca de obicei, nu este el cel indreptatit sa vorbeasca despre altii Chiar crede ca am uita cum "lupta" el blocand soselele cu binecuvantarea lui Ilici Iliescu ? Dar RL cam calca-n strachini de la o vreme...

-6 (12 voturi)
Iulian Arion
19.08.2021, 13:55:39

"Încurcă-i drace! Planeta se cutremură şi România se piaptănă." Mitreo, penal esti, ba baiatule!

-10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările