Comunicatorii premierului au dat dovadă de amatorism

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt nevoit să îmi cer scuze faţă de privitorii „Ultima Oră”, emisiune pe care o realizez împreună cu Liliana Ruse, pentru că vineri am difuzat ştirea că premierul Victor Ponta a luat masa cu Regele Mihai.

Greşeala nu ne aparţine, informaţia fiind publicată de pagina de Facebook a lui Victor Ponta. Rostes, totuşi, aceste scuze pentru că mulţi oameni ne-au reproşat pe Facebook că noi suntem autorii acestei ştiri. Şi consider că suntem datori să le dăm câteva explicaţii privitorilor noştri oneşti.

Informaţia a apăut după orele 19, pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta cu următorul mesaj:

Premierul Victor Ponta a luat masa cu Majestatea Sa Regele Mihai I în cea de-a treia zi de Crăciun la palatul de la Săvârşin, reşedinţa regală unde familia regelui îşi petrece în mod tradiţional sărbătorile de iarnă”.

Informaţia era însoţită de o fotografie cu cei doi. Fotografia era mai veche, lucru pe care nu l-am aflat decât mai târziu. Redacţia noastră a avut reflexul corect de a publica această ştire de pe un canal de comunicare gestionat oficial. Mai mult, în emisie a intrat purtătorul de cuvânt al premierului care nu a infirmat, dar nici confirmat informaţia. În general, asta înseamnă că informaţia e adevărată, dar nu o comentează. Mirel Palada a adăugat, însă, că asistăm la un eveniment important.

Câteva ore mai târziu, echipa Victor Ponta de pe Facebook a retras informaţia şi fotografia, înlocuinde-le cu altele. Premierul a fost la Săvârşin şi s-a întâlnit cu Principesa Margareta şi Principele Radu.

Consider că e o greşeală de amatori. Nu e prima oară când comunicatorii din jurul premierului o comit atât de grav sau îşi lasă şeful nepregătit. Mai mult, au pus într-o situaţie neplăcută mai mulţi jurnalişti care au publicat o informaţie oficială. Multă lume ne-a făcut pe noi proşti sau ticăloşi, din cauza incompetenţilor sadea care gestionează acel cont oficial.

O notă specială pentru Mirel Palada: dacă ştia de greşeală şi de aceea „nici nu a confirmat, nici nu a infirmat”, atunci a greşit. Meseria lui e să-şi apere şeful, nu pe incompetenţii de lângă el. Iar dacă ei au făcut acest lucru în mod voit, atunci nu sunt decât nişte manipulatori de doi bani, care tocmai au pus sub semnul întrebării toate informaţiile publicate până acum pe acel cont, cât şi în viitor.


Cătălin Striblea scrie şi despre subiecte din afara politicii pe striblea.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite