Concluzii preliminare în scandalul Udrea. Cine este de vină

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetele Justiţiei trebuie să lămurească ce este adevărat şi ce nu în avalanşa de declaraţii ale Elenei Udrea. Până atunci, câteva concluzii preliminare.

1. Elena Udrea poate fi disperată, dar nu este o victimă a unei forme spontane de nebunie. Afirmaţiile sale urmăresc două scopuri. Primul, auto-victimizarea ca mijloc de apărare în faţa Justiţiei. Al doilea, răzbunarea pentru că a fost lăsată baltă de suporterul ei frenetic, Traian Băsescu.

2. Traian Băsescu iese cel mai prost din toată afacerea. Imaginea sa, după 10 ani la Cotroceni este spulberată de Elena Udrea, persoana pe care a susţinut-o până în pânzele albe. Portretul făcut de Elena Udrea lui Traian Băsescu este devastator. Preşedintele de temut al României, apare ca o marionetă ale cărei sfori au constituit motivul conflictului dintre generalul Coldea şi Elena Udrea. Cei doi au intrat în coliziune tocmai pentru că fiecare îşi dorea să deţină monopolul manipulării lui Traian Băsescu. Asta este afirmaţia Elenei Udrea.

Cât de credibilă poate fi o asemenea declaraţie? Ştim sigur că timp de 10 ani Traian Băsescu a protejat-o pe Udrea. Este afirmaţia fostului preşedinte făcută în direct la televiziune. Traian Băsescu i-a înlăturat din preajma sa pe toţi cei care nu au avut o atitudine favorabilă faţă de Elena Udrea. Traian Băsescu i-a îndepărtat din diverse poziţii pe toţi cei care au fost percepuţi de Elena Udrea ca un pericol potenţial. Traian Băsescu a făcut toate eforturile posibile să-i asigure Elenei Udrea victoria în alegerile pentru şefia PDL. Traian Băsescu a ieşit la perdeluţă pentru a anunţa despărţirea de PDL în urma alegerii lui Vasile Blaga. Traian Băsescu a girat înfiinţarea PMP. Traian Băsescu a arobat înlăturarea lui Cristian Diaconescu şi a salutat intrarea Elenei Udrea în cursa prezidenţială. Traian Băsescu a încălcat grosolan Constituţia şi a făcut campanie electorală Elenei Udrea decarând-o cel mai bun şi mai onest politicial din România. După reţinerea lui Dorin Cocoş, Traian Băsescu a venit la Realitatea Tv şi a susţinut că Elena Udrea nu are nimic de a face cu banii din mită ai lui Cocoş care nicidecum nu au ajuns în conturile ei. Traian Băsescu a promis că în prima zi de la plecarea din funcţia prezidenţială se va înscrie în PMP, unde era aşteptat cu mari onoruri. Nu s-a mai dus.

După izbucnirea scandalului, Traian Băsescu tace sublim. Timp de 10 ani, oricine a avut ceva de zis la adresa Elenei Udrea a avut de a face cu Băsescu. Acum, Băsescu e sub masă, după cum spune Elena Udrea despre marii bărbaţi ai ţării. Ce înţelegem?

Că Băsescu nu poate să explice nimic din ceea ce afirmă Udrea. Că lui Băsescu îi e frică de Udrea.Că Udrea mai are pe ţeavă şi alte bombe.

3. Timp de zece ani, am trăit o mare înşelătorie. Elena Udrea a fost adevărata deţinătoare a puterii în România. Nu pentru că ea susţine ceea ce susţine acum, după ce au început să curgă dosarele la adresa ei. Dar, faptul că dosarele Elenei Udrea intră pe rol, abia după ce Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni demonstrează că Elena Udrea a fost protejată în faţa Justiţiei. Are dreptate să strige Elena Udrea că după patru ani s-au trezit procurorii să facă percheziţii în dosarul ”Gala Bute”? Are. Până acum de ce s-au făcut că nu văd? Pentru că ştiau că nu te poţi atinge de Elena Udrea!

4. Cine este vinovat? Traian Băsescu care s-a lăsat la cheremul Elenei Udrea. 

Nu mai puţin responsabili sunt băsiştii din spaţiul public care 10 ani au girat toate comportamentele lui Traian Băsescu fără nicio reţinere, fără să-şi pună întrebări, refuzând să vadă evidenţa. Unii au fost plătiţi, alţii au făcut-o din alte interese, uneori doar să-i facă pe plac lui Băsescu, să-i remarce preşedintele. Acum nu ştiu cum să se mai spele. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite