Conducătorii României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
vot parlament

Ce înţelegem despre conducătorii noştri, la prima citire a CV-urilor lor oficiale de pe site-ul Parlamentului, cel puţin. Mai jos sunt reacţiile şi comentariile lui George Butunoiu, project architect Politoscop, la citirea acestora.

Parlamentul României 2016-2020: Deputaţii (în funcţie la momentul analizei, august 2020) 1-10 din 319, în ordine alfabetică.

ACHIŢEI Vasile Cristian
1969 (51 ani) - Deputat PNL 2016-2020


Domnul Vasile Cristian Achiţei a făcut “Training şi asistenţă tehnică pe în vederea implementăroo de proiecte de infrastructură locală” din str. Ghiocei, nr. 7A, sector 2 Bucureşti. Ca să poată face astfel de implementăroo, domnul Vasile Cristian Achitei a urmat o facultate de construcţii la vremea la care trebuia făcută la Iaşi, la stat.

A lucrat ca inginer un an la o companie privată de construcţii în Botoşani, după care a descoperit plăcerea lucrului la stat, şi acolo a rămas: în str. Victoriei, nr. 2 Botoşani la Regia Autonomă a Drumurilor de Interes Judeţean şi a Podurilor, apoi în filiala din Botoşani a adresei Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, în piaţa Revoluţiei nr.1-3, Municipiul Botoşani, după care se mută în str. Izvor, nr.2-4, Bucureşti pentru un job de deputat, versiunea fără limbi străine. Un profil cuminte, am putea spune, faţă de ce am văzut la alţi colegi ai dansului.

ADNAGI Slavoliub
1965 (55 ani) - Deputat Minorităţi 2016-2020


Unul dintre cei câţiva “parlamentari-fantomă” din România, nu găseşti nicio informaţie relevantă despre dânsul. Nu are CV pe site-ul Parlamentului, nu am văzut nici pe Internet. Ori e ceva în neregulă cu dânsul, şi a avut grijă să-şi şteargă toate urmele, ori e cu totul antisocial. Oricum, o mare dovadă de dispreţ faţă de cei pe care îi reprezintă, şi faţă de cetăţenii români, în general. Cu atât mai mult cu cât aproape toţi ceilalţi colegi ai săi respectă măcar nişte reguli minimale de politeţe politică şi socială publicându-şi CV-urile, chiar dacă adesea stângaci şi pline de greşeli…

ALEXE Costel
1983 (37 ani) - Deputat PNL 2016-2020, Ministrul Mediului, nov. 2019 -


Domnul Costel Alexe nu a avut decenţa să-şi facă un CV serios şi îngrijit, mai ales că a ajuns şi într-o funcţie importantă. Lipsa de logică în prezentarea informaţiei e primul lucru pe care îl observi, înainte de a citi orice altceva. Domnul Costel Alexe a făcut o facultate serioasă şi la vremea ei, în 2 ani în loc de 4, ceea ce este absolut remarcabil. Master, apoi la scurt timp un doctorat în trei ani la aceeaşi facultate, ceea ce e din nou o notă foarte bună.

După doctorat începe o a doua facultate, la o universitate privată, şi de 8 ani e încă student acolo. Sau poate că nu mai este, însă dânsul nu a aflat… Apoi mărunţişurile obişnuite în CV-urile de parlamentari, ca într-o zi s-a dus la o conferinţă, a făcut un training de două zile la Rădăuţi, a ascultat o prelegere etc. A făcut studii de piaţă la o firmă cu sediul în Str. Vasile Gherghel, nr. 77, Bucureşti, a şi avansat acolo, deşi în ultimii doi ani a lucrat în două locuri, având şi un job la stat, în Str. Costache Negri 48 Iaşi, la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, pe care a ajuns să-l şi conducă. Din 2012 e deputat.

Domnul Costel Alexe are un simţ practic dezvoltat, ambiţios, are capacitate de analiză şi sinteză, calităţi care l-au ajutat să fie competent în Windows 95 şi XP, dar ambiţia a avut o scăpare când a trebuit să înveţe limbile străine. Poate renunţă la şoferul de la minister, fiindcă are permis de conducere.

AMBRUS Izabella Agnes
1977 (43 ani) - Deputat UDMR 2016-2020


Foarte laconică, doamna Izabella Agnes Ambrus nu consideră că merităm să ştim ceva mai în detaliu despre dânsa. A făcut dreptul la Sibiu, a fost juristă şi avocată de atunci, se pare. Nu scrie nimic despre limbile străine, probabil că nu prea are ce spune.

AMPLEEV Adrian
1962 (58 ani) - Deputat Minorităţi 2016-2020


Unul dintre cei câţiva "parlamentari-fantomă" din România, nu găseşti nicio informaţie relevantă despre dânsul. Nu are CV pe site-ul Parlamentului, nu am văzut nici pe Internet. Ori e ceva în neregulă cu dânsul, şi a avut grijă să-şi şteargă toate urmele, ori e cu totul antisocial. Oricum, o mare dovadă de dispreţ faţă de cei pe care îi reprezintă, şi faţă de cetăţenii români, în general. Cu atât mai mult cu cât aproape toţi ceilalţi colegi ai săi respectă măcar nişte reguli minimale de politeţe politică şi socială publicându-şi CV-urile, chiar dacă adesea stângaci şi pline de greşeli...

ANASTASE Roberta Alma
1976 (44 ani) - Deputat PNL 2016-2020


Liceu bun, facultate serioasă şi la timp, engleză destul de bine şi franceză binişor – premisele unui bun start în carieră. Mai trece câteva mărunţişuri la cursuri şi seminarii, dar se poate trece cu vederea, e rezonabil la dânsa, alţii se fac de râs de-a binelea cu acestea.

Apoi s-a făcut directoare generală la o societate comercială, încă de când era studentă. Nu spune despre ce era vorba, probabil că are vreun motiv. Imediat după ce a terminat studiile a intrat pe la ministere, Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, sect. 1, Bucureşti, în parlament, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti, şi dusă a fost de atunci pentru piaţa muncii (nepolitice), la care nu cred că doamna Roberta Anastase se va mai întoarce vreodată.

ANDREI Alexandru Ioan
1985 (35 ani) - Deputat PNL 2016-2020


Un profil deosebit, şi pare să fie printre cei câţiva din Parlament care nu au făcut nicio facultate! Unul dintre cei câţiva "parlamentari-fantomă" din România, nu găseşti nicio informaţie relevantă despre dânsul. Nu are CV pe site-ul Parlamentului, nu am văzut nici pe Internet. Ori e ceva în neregulă cu dânsul, şi a avut grijă să-şi şteargă toate urmele, ori e cu totul antisocial. Oricum, o mare dovadă de dispreţ faţă de cei pe care îi reprezintă, şi faţă de cetăţenii români, în general. Cu atât mai mult cu cât aproape toţi ceilalţi colegi ai săi respecta măcar nişte reguli minimale de politeţe politică şi socială publicându-şi CV-urile, chiar dacă adesea stângaci şi pline de greşeli...

ANDRONACHE Gabriel
1974 (46 ani) - Deputat PNL 2016-2020


Un CV laconic, dar măcar e mai îngrijit decât al altora. Necăsătorit. Nu scrie ce liceu a făcut, însă a terminat dreptul la stat, la Bucureşti, ceea ce e de bine. A lucrat toată viaţa la stat, posturi relativ mărunte. Apoi deputat, şi se pare că aici îi place, pentru că e deja de 12 ani. Îi dorim să rămână cât mai mult acolo, spre binele dânsului, fiindcă o reîntoarcere în piaţă va fi dificilă pentru el. Greu de imaginat ce ar putea lucra într-o firmă mare şi serioasă.

ANDRUŞCĂ Dănuţ
1969 (51 ani) - Deputat PSD 2016-2020


CV cu greşeli, făcut la repezeală. A început facultatea la 28 de ani, dar măcar a făcut una serioasă. Mai e şi varianta să o fi început la 18, dar să o fi terminat după vreo 15 ani. Nu scrie în CV, dar poate că ne lămureşte dansul într-o zi. A fost aproape 20 de ani director la o firmă ce produce articole din cauciuc la Târgu Neamţ, dar nu spune dacă a fost un mic atelier sau o mare corporaţie multinaţională. A lăsat-o ca să meargă să lucreze la stat, în 2013, şi acolo a rămas. Engleză puţin, dar are permis de conducere, spirit de echipă şi ştie Windows. Cu un CV fără detaliile esenţiale în el e greu să-ţi faci o imagine. Dar poate că chiar asta a vrut...

ANTAL Istvan Janos
1958 (62 ani) - Deputat UDMR 2016-2020


CV foarte laconic, din care nu ai cum să înţelegi ce a făcut şi la ce nivel. A început facultatea târziu, la 26 de ani, dar a venit revoluţia chiar când a terminat şi s-a apucat de politică. A străbătut ţara dintr-un colţ în celălalt, s-a dus din Satu Mare tocmai până în Mangalia pentru a fi şef la o herghelie. A mai lucrat la stat şi în privat, dar nu se ştie ce. Despre limbile străine niciun cuvânt.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite