PNL, băgat în şedinţă de Cîţu înainte de consultări. Vîlceanu: „În acest moment, propunerea de premier e Cîţu” / Ciucă, o variantă luată în calcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO: Facebook
Nicolae Ciucă FOTO: Facebook

Biroului Politic Naţional al partidului se reuneşte joi, la ora 10, înainte de consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Deşi propunerea pentru premier este Florin Cîţu, BPN-ul ar putea vota flexibilizarea mandatului pentru a propune şi un alt nume, sursele „Adevărul” din partid indicându-l pe Nicolae Ciucă.

UPDATE În interiorul partidului au reînceput discuţiile despre varianta Nicolae Ciucă premier. Potrivit informaţiilor „Adevărul”, Ciucă ar avea mai multe calităţi care nu ar atrage ostilitatea anturajului lui Florin Cîţu: i) este înscris recent în partid, deci nu are o filială sau mai multe organizaţii, nefiind interesat de o jocurile politice; ii) nu ar avea o listă de oameni pe care să îi pună în funcţii publice; iii) a mai gestionat guvernarea şi are o relaţie bună cu Klaus Iohannis.

Flexibilizarea mandatului pentru consultările de la Palatul Cotroceni ar urma să aibă loc în urma unui vot în Biroul Politic Naţional

***

„La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineaţă la ora 10.00 avem o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, din care fac parte toţi preşedinţii de organizaţii ai PNL şi vom decide în consecinţă. La acest moment, nu există o altă decizie a PNL”, a spus Dan Vîlceanu la Digi24.

Întrebat dacă decizia în privinţa lui Cîţu s-ar putea schimba, Vîlceanu a spus: „Noi avem o decizie la momentul acesta, vom vedea ce se va întâmpla mâine. Dar la momentul acesta nu pot să vă dau un răspuns, pentru că avem deja o decizie.”.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a adus în discuţie nevoia unei alte nominalizări pentru funcţia de premier din partea PNL, Vâlceanu a răspuns: „Eu nu am o astfel de informaţie.”.

„Dacă exista o dorinţă pentru o altă nominalizare, cu siguranţă o comunicăm public. Nu a existat o dorinţă de a avea o altă nominalizare. Am văzut tot felul de informaţii care au apărut în ultimele două zile. La momentul în care discutăm nu există o altă decizie.”, a adăugat el.

De altfel, mai mulţi lideri liberali şi-au anunţat susţinerea pentru desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, după ce dinspre partid au apărut informaţii că Iohannis nu l-ar mai dori pe Cîţu în această funcţie şi că ar avea de gând să desemneze pe altcineva pentru a forma guvernul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite