Conducerea TVR a fost demisă de Parlament. Pe cine pune PSD în locul Irinei Radu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Radu n-a rezistat mult în fruntea TVR Foto Inquam Photos
Irina Radu n-a rezistat mult în fruntea TVR Foto Inquam Photos

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a demis azi conducerea TVR. În locul Irinei Radu urmează să fie instalată Doina Gradea, fosta şefă PROTV Internaţional, persoană care deja a primit avizul favorabil de la comisiile reunite de cultură. La Radio va fi păstrat în continuarea Georgică Severin, fost parlamentar PSD.

UPDATE Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au validat-o miercuri, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea în funcţia de preşedinte - director general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

UPDATE Irina Radu, preşedintele director-general (PDG) al Societăţii române de televiziune (SRTV), a declarat, pentru News.ro, că nu ştie ce a motivat această respingere, întrucât nu a primit explicaţii.

”Nu ştiu de ce (a fost respins raportul de activitate, n.r.). Nu am primit explicaţii”, a spus Irina Radu.

Raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi ”pentru” şi 203 voturi ”împotrivă”.

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivalează cu demiterea întregului Consiliu de administraţie, în frunte cu preşedintele director-general, Irina Radu. Membrii CA rămân interimari până la numirea unui nou consiliu de către Parlament.

UPDATE Doina Gradea va fi audiată azi în comisiile de cultură pentru postul de director general interimar al TVR.

Plenul reunit al Parlamentul a demis miercuri conducerea TVR, după ce majoritatea PSD- ALDE a respins raportul de activitate al instituţiei pe anul trecut. PNL şi USR au votat împotrivă. Parlamentul va numit o conducere ineterimară a televiziunii publice. 

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că cele mai mari şanse pentru a prelua conducerea interimară a TVR le are Doina Gradea, fost director executiv al PROTV Internaţional. ,Doina Gradea l-a consiliat şi pe Claudiu Lucaci, fost director al Ştirilor TVR.

Săptămâna trecută, Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins, cu 17 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi două abţineri raportul de activitate pe 2016 al Societăţii Române de televiziune (SRTV), după ce acesta a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a comisiei la solicitarea preşedintelui comisiei de cultură a Senatului, social-democratul Radu Preda.

Citeşte şi:

Cine este Doina Gradea, validată ca director general interimar al TVR: susţinută de PSD şi fostă asistentă a lui Adrian Sârbu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite