Conflictul Ghinea - Ghiţă. Corpul de Control al premierului va verifica toate licitaţiile pentru softuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea şi Sebastian Ghiţă se află într-un conflict FOTO Eduard Enea
Cristian Ghinea şi Sebastian Ghiţă se află într-un conflict FOTO Eduard Enea

Corpul de Control al premierului va verifica toate achiziţiile publice de softuri, în urma conflictului pornit între ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea şi deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit unor surse guvernamentale.

Corpul de Control va începe astfel verificări la toate instituţiile din subordinea sau coordonea Guvernului care au achiziţionat în ultimii 2-3 ani softuri prin bani publici, potrivit unor surse guvernamentale, citate de news.ro.

PSD a încercat să-l intimideze pe ministrul Cristian Ghinea prin chemarea sa în Parlament, pentru o audiere în care să fie aspru criticat. Socoteala celor din PSD a fost dată peste cap de Ghinea, care i-a combătut cu argumente, iar în final a avut şi o supriză pentru presă: date despre banii primiţi din fonduri europene de firmele controlate de Ghiţă.

Potrivit documentului dat de Ghinea, grupul de firme controlate de Ghiţă ar fi avut contracte de 607 milioane lei în calitate de contractori şi 143 milioane lei, în calitate de beneficiari de proiecte. Potrivit informaţiilor furnizate de ministru cei mai mulţi bani au venit din partea ministerelor şi consiliilor locale sau judeţene care au contractat firmele controlate de Ghiţă pentru diverse servicii.

Ulterior, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a spus că este urmărit de paparazzi peste tot, după ce a făcut devăluiri cu privire la licitaţiile câştigate de firmele deputatului Sebastian Ghiţă. Ghinea spune că nu se lasă intimidat de încercările lui Ghiţă şi va cere protecţie de la instituţiile statului dacă va fi urmărit în continuare.

„Am găsit un raport al Corpului de Control care spune că este caz de DNA. L-am trimis la DNA a doua zi şi am anunţat public chestia asta. D-l Ghiţă s-a inflamat pentru că probabil el s-a obişnuit ca oficialii români să stea în poziţie de lotus, că el este mare şef la parlament, mare bogătaş, are televiziune. Şi a început o campanie de denigrări împotriva mea. A declarat că el nu are firme, că despre ce vorbesc eu şi atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploieşti care arată că d-l Ghiţă controlează 52 de firme prin interpuşi. Este o instituţie a statului care face această afirmaţie şi atunci am cerut Corpului de Control să scoată din arhiva electronică detalii despre aceste firme, ce contracte au avut şi am publicat acele contracte“, a spus Cristian Ghinea, într-un interviu acordat Revista 22.

Deputatul Sebastian Ghiţă a lansat noi atacuri la adresa ministrului fondurilor europene, Cristian Ghinea, despre care a spus că pare a fi desprins din povestea „Prostia omenească“ a lui Ion Creangă şi că în curând o să meargă la vrăjitoare pentru a cere să fie apărat de parlamentari.

„Mă surprinde, în continuare, acest pseudo-tehnocrat numit Ghinea, a declarat Sebastian Ghiţă. Ieri a avut loc o audiere la una dintre comisiile din Parlamentul României, în care prezenţa lui Ghinea a fost identică celei pe care a avut-o altă tehnocrată celebră, numită Cristina Guseth. Asta a fost impresia mea: că stăm de vorbă cu fratele Cristinei Guseth“, a declarat la început deputatul Sebastian Ghiţă, făcând aluzie la faptul la audierea Cristinei Guseth din toamnă, propunerea pentru ministerul Justiţiei ar fi avut o prestaţie slabă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite