Congres TNL. Surse: Mara Mareş, favorita la şefia tineretului liberal. Ce o recomandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata PNL Mareş Mareş are cele mai mari şanse de a deveni preşedintele tineretului liberal, au delcarat surse politice pentru „Adevărul“. Mara Mareş are deja susţinerea a 20 de filiale TNL. Contracandidaţii săi vor fi Glad Varga şi Radu Surugiu.

Tinerii liberali se pregătesc să-şi aleagă preşedintele în cadrul Congresului programat pe 22 octombrie. Potrivit unor surse din PNL, până în acest moment se anunţă trei candidaţi: deputaţii Mara Mareş şi Glad Varga, dar şi şi fostul parlamentar liberal  Radu Surugiu.

Surse citate suţin că Mara Mareş are cele mai mari şanse pentru şefia TNL, în condiţiile în care are deja de partea ei 20 de filiale din ţară care îşi vor anunţa oficial zilele viitoarea susţinerea.

La 24 de ani, Mara Mareş este cel mai tânăr parlamentar din actuala legislatură, fiind unul dintre cei mai activi aleşi, cu 18 propuneri legislative iniţiate.

A fost unul dintre puţinii parlamentari care au votat împotriva modificării Constituţiei în sensul dorit de Coaliţia pentru familie, în condiţiile în care colegii săi de partid au votat în masă definiţia tradiţională a familiei. „ România are lucruri mai importante de făcut decât fragmentarea populaţiei pe teme religioase şi ultraconservatoare. Aceasta este o tema falsă, menită sa dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic!“,  a susţinut Mara Mareş. De asemnea, a susţinut proiectul PNL care condamnă violenţa domestică.

Mara Mareş, de loc din Făgăraş, este absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford, a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London. „În 2008 am avut şansa de a pleca la studii în Marea Britanie. Acolo am studiat timp de doi ani la Colegiul St. Clare’s din Oxford, am absolvit Bacalaureatul internaţional, apoi au urmat patru ani la King’s College London, unde am studiat Studii Europene şi Internaţionale, un an din care l-am petrecut la Madrid cu program Erasmus, unde am studiat ştiinţe politice în limba spaniolă. În ultimul an am urmat masteratul la University College of London, Politici Publice Europene“, spunea Mara Mareş în campania electorală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite