Politică

articolul anterior articolul urmator

Congresul PDL se joacă la restaurant

6
13 Feb 2013 19:34:01
Autor: Romulus Georgescu
Vasile Blaga pregăteşte cu atenţie alegerile interne din PDL Foto: Adevărul
Vasile Blaga pregăteşte cu atenţie alegerile interne din PDL Foto: Adevărul

Liderul PDL, Vasile Blaga, a convocat o serie de lideri locali la un restaurant pentru a-i convinge să îi semneze moţiunea cu care se va prezenta la Convenţia Naţională din 23 martie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a convocat o întâlnire a mai multor lideri locali din partid, programată pentru duminică. Locul negocierilor politice ar urma să fie restaurantul „Diesel“ din Capitală.

La întrunire sunt invitaţi printre alţii, o serie de lideri precum Gheorghe Flutur, Mircea Hava sau Gigi Chiru.

Preşedintele PDL încearcă să îi convingă pe aceştia să semneze pentru moţiunea pe care o va susţine la Convenţia Naţională din 23 martie.

Potrivit statutului PDL, Birourile Permanente ale organizaţiilor judeţene organizează dezbateri asupra tuturor proiectelor de moţiune la cererea liderilor moţiunilor, cu cel puţin 10 zile înaintea datei de desfăşurare a Convenţie Naţionale, invitând la dezbatere pe toţi membri Colegiului Director Judeţean.
Cu cel puţin 7 zile înainte de data convocării Convenţiei Naţionale, Colegiul Director Judeţean, întrunit statutar, se pronunţă prin vot secret, pentru susţinerea uneia sau mai multor moţiuni.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

muresean un
13.02.2013, 20:27:39

Nu cred ca nu l-a convocat si pe Florea, baronul de Mures. Sunt cam pe acelasi calapod, penali, dar cu relatii transpartinice, si transinstitutionale.

Utilizator Adevărul
14.02.2013, 02:25:44

Comentariu considerat abuziv.

Livia Ursuleanu
14.02.2013, 09:49:41

Specific gruparii de crima organizata PDL-Udrea Basescu, crasma,stabilimentul si puscaria.

+2 (2 voturi)
dracon
14.02.2013, 10:11:14

Tu esti specific gruparii de ganditori de la Balaceanca.Daca cei specificati de tine formeaza un grup de crima organizata atunci Dragnea,Ponta,Nastase, si mai in urma Dan Ioan Popescu,Mazare,Oprisan,Taracila mosierul de baragan etc ce fel de grup formeaza? Daca taceai.....

-1 (3 voturi)
Livia Ursuleanu
14.02.2013, 10:24:55

imi argumentez afirmatia PDL grupare de crima organizata cu dovezi ca Basescu-PDL au construit in ultimii 4 ani un stat mafiot.Departamentul de Stat american constată, în raportul pe 2011 privind drepturile omului, că România continuă să aibă probleme cu corupţia funcţionarilor, există cazuri de lipsă de obiectivitate a sistemului judiciar, abuzuri ale agenţilor Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi cu traficul de persoane,trafic depersoane de care se ocupa membri ai PDL,asa cum este cazul lui Mihai Boldea sia lti PDL-isti. Romania este stat mafiot in regimul Basescu Traain.Iata aici si alte argumente ,pe intelesul tuturor chiar sia l celor ci nu PREA CITESC,fiind preocupati cu crima porganiozata transnationala a regimului mafiot Basescu Traian. Vă aduceţi aminte de lozincile lui Băsescu despre „modernizarea” statului, despre „reforma” statului, despre instituţiile care „au rămas în picioare” după încercarea de lovitură de stat? Stenogramele lui Blejnar ne-au arătat că, în realitate, Băsescu a construit un stat mafiot, bazat pe instituţii de forţă şi împărţit între diferite clanuri. Dincolo de efectele politice – pervertirea votului popular, distrugerea sistemului de partide şi a rolului parlamentului – statul mafiot al lui Băsescu, a blocat, în aceşti 8 ani, şansa de refacere a industriei, şansa de realizare a unei infrastructuri moderne şi şansa de revigorare a zonei rurale. Cine oare este de vină pentru faptul că din cei 30 de miliarde de euro – fonduri nerambursabile (cu factor de multiplicare de 4-5 ori) – rezervaţi României, nu au fost folosiţi decât 7-8%? Cine este de vină că sunt blocate, succesiv – cum s-a văzut recent – proiecte de miliarde de euro? În aceşti ani, fondurile europene ar fi trebuit să reprezinte principala sursă de investiţii în România, în măsura în care investiţiile străine directe – în acest an, faţă de momentul aderării – au scăzut de aproape 6 ori. De ce Polonia a reuşit un grad de absorbţie de 40%? Pentru că, în Polonia, eforturile nu au fost îndreptate spre trucarea licitaţiilor în folosul clientelei politice, spre primari care să realizeze proiecte lipsite de utilitate doar pentru a obţine un „paraîndărăt” de la firme de partid. De ce dna. Alina Mungiu-Pippidi nu realizează, ca în 2004, pentru PSD, lista candidaţilor PDL la alegerile parlamentare actuale? Am putea vedea cum a funcţionat, şi prin cine, „structura de partid şi de stat”. Nu a fost clară şmecheria comisiei de etică, sub dirigenţia fostului procuror ceauşist, Monica Macovei? Din păcate, în aceşti 8 ani, priorităţile lui Traian Băsescu au fost, în primul rând, priorităţi personale şi de partid şi, în felul acesta, s-a născut statul mafiot – ca un monstru care devorează totul în jur şi în interiorul său. Folosind formula – referitoare la preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici – a lui Anders Aslund, de la institutul Peterson din Washington, statul a devenit, în timpul lui Băsescu, „o dictatură de prădători (predatory dictatorship)”.( sursa word,pres.com)

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările