Consens pe OUG privind PNRR. Cîţu: S-a ajuns la formă finală. Agenţiile de Dezvoltare Regională vor fi implicate în proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul liberalilor Florin Cîţu a declarat la finalul şedinţei de coaliţie că liderii coaliţiei de guvernare au discutat forma finală a OUG privind implementarea PNRR, precizând că autorităţile regionale vor putea fi implicate în derularea de proiecte din PNRR.

„S-a discutat ordonanţa pe PNRR, s-a ajuns la formă finală. Pentru câteva sectoare vor fi delegate sau vor putea să fie folosite şi Agenţiile de Dezvoltare Regională: educaţie, sănătate şi reforma socială. Înseamnă că aceste autorităţi regionale pot fi implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare în PNRR”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de coaliţie de miercuri. 

Guvernul a publicat proiectul ordonanţei de urgenţă pentru implementarea PNRR pe pagina Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în lista actelor normative aflate în consultare publică, după ce premierul a atras atenţia că Guvernul este în urmă cu elaborarea proiectului. Coordonarea implementării PNRR va fi asigurată de premier, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Comitetul interministerial de coordonare.

La data de 27 septembrie 2021, Comisia Europeană (CE) a adoptat evaluarea pozitivă a Planului naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al României. în data de 29 octombrie 2021, Consiliului Uniunii Europene a finalizat procedura scrisă pentru aprobarea Deciziei de punere în aplicare a Consiliului de aprobare a evaluării planului naţional de redresare şi rezilienţă al României. 

România a primit prima tranşa de bani privind implementarea PNRR de la Comisia Europeană pe 2 decembrie, în valoare de 1,8 miliarde de Euro. România va primi în total, pe parcursul implementării Planului, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Planul conţine 171 de măsuri (64 de reforme şi 107 investiţii), structurate în 15 componente ce contribuie la toţi cei şase piloni definiţi în Regulamentul (UE) nr. 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite