Consideraţii prilejuite de schimbarea de guvern de la Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost ziua în care d-na Viorica Vasilica Dăncilă a dat şi a pierdut ultima luptă împotriva poporului român. Şi tot ieri, până şi ultima profeţie politică făcută de doamna Dăncilă în calitate de premier demis al României s-a dovedit a fi drastic lovită de nulitate.

Degeaba a încercat sus-numita doamnă să se pună bine cu Divinitatea, promiţând în ultima şedinţă de guvern pe care a condus-o noian de pomeni electorale. Pe care, oricum, vistieria golită a ţării nu are cum să le transforme în fapte. Guvernul condus de dl. Ludovic Orban a trecut cu 240 de voturi „pentru“. Cu şapte mai mult decât era nevoie. Voturi cinstite şi cu mari eforturi primite din partea Parlamentului României.

După ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri se poate spune că d-na V. V. Dăncilă începe să îl concureze serios pe dl. Ion Cristoiu la capitolul „profeţii neîmplinite“. Ceea ce înseamnă că, rămasă şomeră, fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un amărât liceu industrial din Videle ar putea reclama un post de editorialist la cotidianul Evenimentul zilei, una dintre cele mai puternice dar şi jalnice trompete din presă ale PSD. Reamintesc că nu mai departe decât sâmbăta trecută, dl. Ion Cristoiu emitea de la o altă tribună mediatică a aceluiaşi PSD, e vorba despre Antena 3, ideea că ar exista un consens politic ca să nu se asigure cvorumul necesar, iar votul necesar învestirii să fie amânat măcar până după primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Spre a-şi mai potoli ciuda şi a-şi îndulci gustul amar al înfrângerii, doamna Dăncilă a debitat prostia ( a câta?) că ieri ar fi fost o zi neagră pemtru democraţie, în vreme ce dl. Ion Cristoiu, aflat în compania d-lui Ionuţ Cristache, clovnul obosit şi fără urmă de talent al lui Dan Voiculescu, priponit în curtea TVR şi hrănit din banii cheltuiţi aiurea de d-na Doina Gradea,a spus că aceeaşi zi de ieri ar fi fost una grea pentru Servicii. Care spre a asigura succesul învestirii noului guvern şi îndeplinirea misiunii primite de la preşedintele Iohannis s-ar fi văzut în situaţia de a dezvălui numele câtorva agenţi acoperiţi din politică.

Mai că îţi vine să le plângi de milă atât doamnei Dăncilă, cât şi domnului Cristoiu care au ajuns să creadă că toată lumea românească ar fi precum ei. Condamnaţi să trăiască o viaţa întreagă la ordin.

Aşa după cum am mai scris de câteva ori de când cu succesul moţiunii de cenzură şi îndeosebi după ce dl. Ludovic Orban a făcut publică lista celor ce compun noul guvern al României, nu mă aştept la nici un fel de miracole. Nu cred că va urma în următoarele luni o schimbare din temelii nici a vieţii cotidiene din România,nici că vom trăi mai bine, nici că se va minţi sau fura mai puţin, nici că se va reseta din temelii clasa politică a ţării. Sunt însă convins că alungarea din Palatul Victoria a unui guvern toxic, format în totalitate din ambuscaţi, semi-docţi, analfabeţi funcţionali, din corupţi, şpăgari, din posesori de diplome universitare cumpărate şi de titluri de doctori în ştiinţe dobândite ca urmare a unor teze indubitabil plagiate poate reprezenta o şansă. Încă una, după aceea pe care am avut-o după cutremurul politic adus cu sine de tragedia de la #colectiv.

Care ar fi consecinţele imediate ale trimiterii în opoziţie cu acte în regulă a PSD?

1. în primul rând, relansarea cursei din alegerile prezidenţiale. E adevărat, preşedintele Iohannis a ieşit întărit după ceea ce s-a petrecut ieri sub cupola Parlamentului. Dar întărit a ieşit şi preşedintele USR, dl.Dan Barna. Or, astfel devine iarăşi plauzibilă ipoteza ca în turul al doilea al prezidenţialelor lupta să se dea între doi candidaţi ai Dreptei. Şansele d-nei Dăncilă de a prinde turul al doilea au scăzut după victoria de ieri a d-lui Orban. Ceea ce înseamnă nu doar o de neconceput ruşine, ci o lovitură de moarte primită de PSD.

2. Nu e exclus defel ca începând de ieri starea de dezorientare din PSD să se amplifice. Să ajungă la apogeu. Dreapta trebuie să profite de tot ceea ce se va petrece în fostul partid de guvernământ şi să guverneze astfel încât să nu dea nici cea mai mică şansă unei reveniri în fire, cu atât mai puţin în forţă a falşilor social-democraţi români. Reinventarea stângii româneşti este o operaţiune mai mult decât necesară, numai că ea nu se poate face cu contribuţia PSD şi nici măcar mimată de acesta.

3. Din procesul de reinventare a stângii, trebuie să fie exclus obligatoriu şi dl. Victor Viorel Popa. Comportamentul lui din ultimele zile a însemnat o nouă cădere a măştii. E de sperat că a fost vorba despre ultima şi că dl. Ponta va deveni definitiv istorie.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite