Politică

articolul anterior articolul urmator

Consilerul economic al lui Orban arată cele „10 bombe” din bugetul Primăriei Sectorului 1 din Capitală propuse de Dan Tudorache

1
19 Feb 2020 18:43:35
Autor: Iulian Bîrzoi
Tănase Stamule FOTO Facebook
Tănase Stamule FOTO Facebook

Consilierul economic al premierului demisionar Ludovic Orban, Tănase Stamule, a dezvăluit că în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1 se va dezbate mâine Bugetul filialei pentru 2020. Potrivit acestuia, primarul PSD Dan Tudorache a lăsat mai multe „bombe” în buget. „Primarul invizibil continuă să îşi bată joc de banii cetăţenilor Sectorului 1”, adaugă Stamule.

Stamule prezintă pe Facebook zece „bombe” pe care Dan Tudorache le-ar fi lăsat în bugetul propus pentru Primăria Sectorului 1.

„Mâine va fi supus spre aprobare în Consiliul Local bugetul Sectorului 1. Vreau atât să vă spun: Primarul invizibil a pregătit un buget populist, cu caracter electoral, plin cu lucruri demne de lumea ştiinţifico-fantastică. În continuare vă prezint 10 bombe pe care le-am identificat în acest buget:


1. Sunt crescute fictiv veniturile! Domnii de la Primăria Sectorului 1 ne spun că în anul în curs vor exista încasări de 584.000.000 lei din amenzi! O sumă care pe lângă faptul că este complet irealistă, deformează în totalitate bugetul.

2. Au introdus proiectarea şi executarea lucrărilor unui număr considerabil de şcoli cu finalizare anul acesta. Este imposibil să realizezi toate procedurile, proiectul şi să termini lucrările până la finalul anului.

3.  S-au bugetat rulouri de gazon într-o veselie. Am prezentat anterior într-o postare cum angajaţii primăriei montau gazonul pe ninsoare. Au de unde să mai pună în caz că se strică!

4. Pavează cu „aur” Parcul Regina Maria, de vreme ce au bugetat lucrările de reamenajare a acelei bucăţi de grădină cu aproximativ 16.135.000 lei.

5. Au bugetat aproximativ 40.000.000 lei pentru realizarea unui bazin de înot (la Liceul Media)! Cât de mare credeţi că poate fi un bazin de valoarea asta?

6. Au introdus din nou vestitul sistem automatizat de închiriere biciclete. Valoare totală 27.000.000 lei. Cu toate că anul trecut a generat o întreagă dezbatere negativă în sector, primarul tot încearcă să implementeze acest proiect.

7. Au bugetat realizarea unei clădiri sociale, în zona Dridu, deşi acolo, istoric, se ştie că până nu se mută ţevile RADET din subteran nu va putea începe nici un proiect imobiliar.

8. Au bugetat căruţe pentru comerţ stradal în valoare totală de 3.000.000 lei.

9. 13 staţii grafice şi programe de grafică în valoare totală de peste 300.000 lei, de parcă cineva intenţionează să construiască o agenţie media în cadrul primăriei

10. Iar cireaşa de pe tort este un sistem de filtrare a apei în valoare de 50.000 lei „comandat” de Centrul cultural, o direcţie care are sediul în Piaţa Amzei, nu undeva în deşert. Mă gândesc că vor să îşi oxigeneze mai bine creierul pentru a genera mega proiectele de care aţi auzit până acum. Dar staţi, nu aţi auzit de nici un proiect, nu?! Asta pentru că nu au făcut nici un proiect notabil.

Pur şi simplu primarul invizibil continuă să îşi bată joc de banii cetăţenilor sectorului 1. Ne luptăm să eliberăm primăria şi să încheiem odată această mascaradă ieftină care pare interminabilă”, a precizat Tănase Stamule pe Facebook.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

LochRoagPM
19.02.2020, 20:40:06

Stamule, profesore, prorectoree! Te bagi să iei bătăiță de la pesedea?! Ai tu ”corajul”ăsta?! Poți sau doar te faci în joc dă gleznă?