Consilier general PNL: Firea s-a înfrăţit cu omul oligarhului Plahotniuc. Singurul partener al PSD e un partid indezirabil în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul consilierilor generali PNL, Stelian Bujduveanu, taxează decizia primarului Gabriela Firea de a se înfrăţi cu primarul Chişinăului, Ion Ceban, unul dintre politicianii moldoveni controlaţi din umbră de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc. Bujduveanu îi cere primarului general să se preocupe de bugetul Capitalei pe 2020, nu de festivisme. Şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu a intrat în conflict cu Firea.

„În timp ce Bucureştiul e în faliment - politic şi financiar- primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a înfrăţit cu primarul Chişinăului, Ion Ceban, controlat de oligarhul dat în urmărie internaţională Vladimir Plahotniuc. Consilierii generali ai PSD, în frunte cu primarul Aurelian Bădulescu, unul dintre apropiaţii Gabrielei Firea, au fost zilele trecute în Republica Moldova pentru a înnoi un acord de înfrăţire semnat în urmă cu 20 de ani. Nu e o formă de respect faţă de românii de peste Prut, ci doar o cârdăşie de imagine între un primar PSD care a dus Bucureştiul pe marginea prăpastiei şi un alt primar apropiat de Moscova, dirijat din culise de interlopul fugar Plahotniuc, politicianul repudiat de SUA şi UE. Vizita delegaţiei PSD în Republica Moldova arată că singurul partener pe care-l mai pot avea social-democraţii peste hotare e un partid indezirabil pentru Bruxelles“, a scris Stelian Bujduveanu pe Facebook.

Lideul consilierilor PNL îi cere primarului să se preocupe de bugetul Capitalei. 

„Festivismul rămâne o prioritate pentru Gabrielei Firea, în condiţiile în care primarul general încă nu a prezentat bugetul Capitalei pe 2020. În ultimii trei ani, Firea a folosit banii bucureştenilor în scop pur electoral, răsplătind cu prioritate clientela de partid – 90% din cheltuielile firmelor înfiinţate ilegal de Primăria Capitalei se duc pe lefurile proptelelor PSD care căpuşează bugetul Capitalei. Doamna Firea, nu vă cer să înfrăţiţi Bucureştiul cu unul din marile oraşe din Vest. Dar măcar copiaţi un model eficient de administraţie publică, astfel încât bucureştenii să poatră trăi decent în oraşul lor, nu să se mute, aşa cum i-aţi îndemnat, arogan“, a încheiat Bujduveanu. 

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a lansat sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Vâlcov, Teodorovici.

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a răspuns ministrului Finanţelor Florin Cîţu, pe care îl numeşte ”primul speculant pe curs al ţării” şi care a acuzat-o că a cheltuit banii PMB în scop electoral, spunând că a tăiat robinetul firmelor căpuşă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei-cele mai multe ale unor membri sau/şi simpatizanţi/ sponsori ai PDL-PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite