Politică

articolul anterior articolul urmator

Consilierii PNL explică de ce vor suspendarea PUZ-urilor doar pentru trei luni: Nu putem pune toţi dezvoltatorii în aceeaşi oală

4
26 Feb 2021 11:36:24
Autor: News.ro
Consilierul general PNL Diana Mardarovici FOTO Captură
Consilierul general PNL Diana Mardarovici FOTO Captură

Consilierul general Diana Mardarovici (PNL) a afirmat, vineri, că Nicuşor Dan le-a transmis că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica toate problemele de urbanism din Capitală, perioadă cu care consilierii sunt de accord. Durata finală pentru care vor fi suspendate PUZ-urilor nu a fost încă stabilită.

„Primarul general ne-a comunicat că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica problemele şi UTR-urile unde sunt aceste probleme. Un UTR este zona în care sunt problemele respective. Vorbim despre parcuri, despre spaţii verzi, despre blocurile între case. Trei luni sunt necesare acestui demers, pentru a face şi a pune în loc ceva bu, pentru a nu bloca dezvoltatorii de buă credinţă. Nu-i putem pune pe toţi în aceeaşi oală, pentru că mulţi dintre ei dau şi oferă locuri de muncă (...) Nu putem să mergem de la premisa relei credinţe când facem referire la ei”, a declarat Diana Mardarovici, vineri, la finalul unei discuţii cu primarul general.
 
Termenul final pentru care vor fi suspendate PUZ-urile din cinci sectoare ale Capitalei nu a fost încă stabilit.
 
„Termenul final vă asigur că, dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facălucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza. Noi nu vrem să dăm termene nedefinite în Primăria Bucureşti, astfel încât după 1 an, 11 luni şi 2 zile să ne spună că acum s-au apucat şi mai au nevoie de o suspendare de încă 2 ani, de încă 9 sau încă 20. (...) Nu este puţin când există dorinţa de a rezolva ceva. Bucureştenii s-au obişnuit cu tergiversarea aceasta, mai ales în Primărie. De ce să fim de acord că lucrurile durează mult, noi trebuie să facem lucrurile să funcţioneze”, a mai afirmat consilierul liberal.
 
VIDEO Facebook / PNL

Întrebată care este termenul final de suspendare, Diana Mardarovici a afirmat: ”PNL va susţine termenul în care primarul general va rezolva problema. (...) Termenul final va fi stabilit în funcţie de timpul necesar, realist şi nu unul lungit, toată Primăria să fie la muncă. Mă deranjează ideea că munca le întrerupe cafeaua. Primarul general ne-a comunicat că-i trebuie trei luni”. 
 
Consilierii generali PNL au transmis, într-o şedinţă a conducerii PNL Bucureşti, că nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani, cum a propus primarul general Nicuşor Dan. 
 
Ulterior, preşedintele PNL Bucureşti,Violeta Alexandru, a anunţat că proiectele de hotărâre de Consiliul General iniţiat de primarul general Nicuşor Dan pentru suspendarea planurilor urbanistice zonale din cinci sectoare vor fi votate de către consilierii PNL.
 
Alexandru a vorbit de o suspendare a acestora de 3 luni, iar Nicuşor Dan a fost de acord cu reducerea timpului de suspendare de la un termen de 24 de luni la trei luni. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

StefanB
26.02.2021, 11:46:15

Cum sa ai timp in 3 luni sa descoperi toate problemele urbanistice din Capitala? Nici nu mai zic sa le rezolvi in PUZ-uri noi. Mai bine recunoasteti ca urmariti interesele altora decat cetatenii.

kalu kalu
26.02.2021, 11:53:07

mardarovici ...mare speranta !!! Oare de ce a reactionat asa rapid, asa istericutz ??? Pai daca sunt zone cu probleme, si stim cu totii, macar la nivel vizual, care sunt acele zone, atunci PUZ-urile trebuiesc DESFIINTATE, si nu anulate !!! "investitorii de buna credinta" nu au de ce sa se teama, in rest, nimeni nu vine sa investeasca in imobiliare, doar ca au asa o pasiune. Singura pasiune este PROFITUL IMENS SI BANII !!!

Azzumbo Jo
26.02.2021, 13:02:23

Mafia imobiliara are ramuri (poate chiar tulpini si radacini) in PNL. Ca sa scape de aceasta suspiciune rezonabila, PNL ar trebui sa sustina suspendarea PUZ pe cel putin un an.

+2 (2 voturi)
Mircea Lupan
26.02.2021, 18:53:08

In trei luni nu se poate face nimic. M-am saturat de atata lasitate! Politrucii naibii!

Modifică Setările