Consilierul USR Dumitru Dobrev demisionează din Consiliul General, după ce a votat în locul lui Nicuşor Dan. Reacţia liderului USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev

Consilierul general Dumitru Dobrev (USR) îşi va depune luni "demisia de onoare" din CGMB, anunţă formaţiunea, după ce miercuri a fost surprins într-o înregistrare făcută de un coleg din Consiliu votând "la două mâini" un proiect, în locul şefului său de partid, Nicuşor Dan.

"Dumitru Dobrev şi USR îşi cer scuze faţă de bucureşteni Dumitru Dobrev îşi va prezenta luni demisia de onoare din Consiliul General al Municipiului Bucureşti. (...) Colegul nostru a înţeles gravitatea gestului său şi că, indiferent de circumstanţele în care el are loc, USR nu va fi niciodată de acord cu un astfel de comportament. Nu vom ezita să ne recunoaştem greşelile pentru că nu vrem să facem politică aşa cum au făcut partidele şi politicienii în ultimii 27 de ani", anunţă un comunicat al USR.

Potrivit formaţiunii, Dumitru Dobrev şi USR îşi cer scuze faţă de bucureşteni pentru incident şi "îi asigură că aşa ceva nu se va mai repeta". "Suntem o organizaţie transparentă şi corectă care va rămâne fidelă acestor principii în toată activitatea sa politică", mai spun liderii USR.

LIderul USR, Nicuşor Dan, a reacţionat pe Facebook.  „Dumitru Dobrev îşi va prezenta luni demisia de onoare din Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urma incidentului în care a fost implicat în ultima şedinţă a Consiliului când a votat cu două cartele. Demisia unui bun jurist este o pierdere pentru grupul de consilieri, dar colegul nostru a înţeles gravitatea gestului său şi că, indiferent de circumstanţele în care el are loc, USR nu va fi niciodată de acord cu un astfel de comportament”, a scris Nicoşor Dan pe Facebook.

„Nu vom ezita să ne recunoaştem greşelile pentru că nu vrem să facem politică aşa cum au făcut partidele şi politicienii în ultimii 27 de ani. USR este o organizaţie transparentă şi corectă şi va rămâne fidelă acestor principii în toată activitatea sa politică”,  a conchis liderul USR.

Dumitru Dobrev a fost surprins miercuri într-o înregistrare realizată de un coleg din CGMB în timp ce vota un proiect în locul lui Nicuşor Dan, care ieşise din sală. Potrivit consilierului, gestul a fost făcut "dintr-un mimetism prostesc", după ce a văzut un alt coleg făcând acelaşi lucru.

"Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenţi. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul. Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz", a scris consilierul pe Facebook.

Locul lui Dumitru Dobrev va fi luat de un alt membru USR, printr-o hotărâre a CGMB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite