Surse: Nicuşor Dan se întoarce în USR. Consiliul Politic a votat ca partidul să nu se poziţioneze la referendumul privind familia tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Politic al Uniunii Salvaţi România a decis, sâmbătă, ca partidul să nu se poziţioneze faţă de referendumul privind definirea familiei în Constituţie. Practic, Consiliul Politic a răsturnat decizia Biroului Naţional al USR, care a determinat demisia lui Nicuşor Dan din partid. Potrivit unor surse politice, Nicuşor Dan va reveni în partid în toamnă, după referendumul intern privind familia tradiţională.

UPDATE Consiliul Politic al USR a votat ca partidul să nu se poziţioneze în niciun fel la referendumul privind familia tradiţională, au declarat surse din USR pentru "Adevărul". Decizia a fost luată cu 56 de voturi la 33. Practic, decizia determină întoarcerea lui Nicuşor Dan în partid. Surse din USR au mai declarat pentru "Adevărul" că Nicuşor Dan le-a spus delegaţilor că va reveni în USR după referendumul intern pe tema familiei tradiţionale. 

Pe 6 iunie, organizaţia judeţeană a USR din Suceava a anunţat că a strâns cele 200 de semnături necesare pentru organizarea unui referendum intern legat de poziţionarea partidului faţă de definirea familiei în Constituţiei. Cererea de convocare a referendumului a fost depusă la conducerea centrală a USR.

”O dată exactă nu este stabilită. Undeva în luna septembrie va avea loc Congresul”, a declarat preşedintele interimar al USR Elek Levente.


Pe 31 mai, Biroul Naţional al USR, forul care asigură conducerea partidului între reuniunile Consiliului Politic şi congrese, a decis ca partidul să se poziţioneze împotriva referendumului iniţiat de Coaliţia pentru Familie pentru definirea familiei ca bazată pe uniunea liber consimţită dintre bărbat şi femeie. A doua zi, Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia nu doar din calitatea de preşedinte al partidului, cât şi din calitatea de membru al USR. 

Azi, Consiliul Politic al USR va hotărî dacă partidul trebuie să adopte o poziţie clară pe tema referendumului ce vizează familia tradiţională.

Potrivit unor surse din USR, este “foarte probabil” ca membrii Consiliului Politic să invalideze decizia adoptată săptămâna trecută de Biroul Naţional. La mijloc va fi tocmai demisia lui Nicuşor Dan. Căci, din moment ce Consiliul Politic va răsturna decizia Biroului Naţional, învingător politic va ieşi Nicuşor Dan, cel care a pledat pentru neasumarea vreunei direcţii: nici “pentru”, nici împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite