Constantin Niţă (PSD): „Ministrul de Finanţe trebuie să fie categoric al premierului. Să nu ajungă ministerul la PNL!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niţă nu vrea ca ministerul Finanţelor să ajungă la PNL FOTO Adevărul
Niţă nu vrea ca ministerul Finanţelor să ajungă la PNL FOTO Adevărul

Vicepreşedintele social-democraţilor Constantin Niţă consideră că ministerul de Finanţe ar trebui să revină partidului său, fiindcă premierul „trebuie să aibă întotdeauna, zi şi noapte, un ministru de Finanţe care să-i dea soluţiile necesare de implementare a unor proiecte şi programe”.

„Ministerul de Finanţe reprezintă mâna dreaptă a oricărui premier. Ministerul de Finanţe trebuie să fie de regulă al celui care reprezintă partidul de guvernământ sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu ţin foarte mult. Primul-ministru trebuie să-şi implementeze un anumit program şi de regulă, el trebuie să aibă întotdeauna, zi şi noapte, un ministru de Finanţe care să-i dea soluţiile necesare de implementare a unor proiecte şi programe. Este nevoie de un ministru de Finanţe pragmatic şi cu viziune, care să nu se limiteze la o activitate strict contabilă. De aceea, cred eu că Ministerul de Finanţe trebuie să fie categoric al primului-ministru!", a declarat Niţă, joi, la RFI.

Reacţia vehementă a ui Niţă vine în urma celor declarate de Crin Antonescu în urmă cu aproape două săptămâni. „PNL este interesat şi pregătit cu variante, dacă va fi cazul (...) Din punctul meu de vedere, este de dorit cu prioritate ca Ministerul Finanţelor, de pildă, să revină PNL“, a declarat Antonescu.

În cărţi pentru această funcţie ar fi liberalul Daniel Chiţoiu, cel care deţine momentan portofoliul de la Economie.

În actualul Executiv, ministrul Finanţelor este prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. În împărţirea portofoliilor în interiorul USL, ministerul de Finanţe a revenit PSD, care a decis să-l numească pe Georgescu în acestă funcţie, în timp ce PNL a obţinut ministerul Justiţiei, unde a fost numită independenta Mona Pivniceru.

În urmă cu câteva zile, Victor Ponta a declarat că regretă faptul că Georgescu nu va mai face parte din viitorul Guvern, premierul „împrumutându-l” pe prim-viceguvernatorul BNR doar pentru cele şapte luni de guvernare, care tocmai se încheie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite