Politică

articolul anterior articolul urmator

Continuă blaturile la PNL Bucureşti. Doi consilieri liberali au votat bugetul PSD pentru primăria Sectorului 1. Burduja: Cei doi vor suporta consecinţele

3
21 Feb 2020 12:39:12
Autor: Iulian Bîrzoi
Sebastian Burduja va propune sancţionarea „drastică” a celor doi - FOTO Eduard Enea
Sebastian Burduja va propune sancţionarea „drastică” a celor doi - FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a afirmat vineri că cei doi consilieri PNL care nu au părăsit ieri sala la votarea bugetului Sectorului 1, propus de primarul PSD Daniel Turodache, vor fi sancţionaţi „drastic”. Anunţul vine după ce săptămâna trecută doi consilieri generali au votat proiectul propus de Gabriela Firea pentru bugetul Capitalei. Conducerea PNL a subliniat ulterior că-i va exclude pe cei doi.

Preşedintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja a subliniat că va propune sancţionarea „drastică” a celor doi consilieri care nu au urmat linia partidului şi au rămas în sală atunci când s-a votat bugetul Sectorui 1.„
 
„Unii nu au înţeles că ceea ce facem este doar pentru a-i sluji pe cetăţeni. Şi vor suporta consecinţele. Biroul Politic al PNL Sector 1 a stabilit, în şedinţa de miercuri seara, o poziţie clară privind proiectul de buget ce a fost discutat în şedinţa Consiliului Local de joi, 20 februarie. Astfel, s-a votat în unanimitate respingerea proiectului de buget PSD şi părăsirea sălii de către consilierii locali PNL tocmai pentru a nu fi părtaşi la un buget făcut în bătaie de joc, un buget care dă liber la risipirea banilor cetăţenilor sectorului 1. Mai mult decât atât, încă de când proiectul de buget a fost publicat conducerea filialei a luat o serie de poziţii publice prin care au evidenţiat jaful cu premeditare pus la cale de PSD şi primarul lor din sectorul 1. Deşi decizia Biroului Politic a fost clară şi transmisă tuturor consilierilor în timp util, doi colegi au decis să acţioneze contrar, rămânând în sala de şedinţă”, a precizat Burduja.
 
Între timp, USR Bucureşti i-a criticat pe liberali, precizând că „USL trăieşte” şi că liberalii votează cot la cot cu PSD.

„De câte ori este vorba despre banii bucureştenilor, PNL face blat cu PSD. Bugetul fantezist propus de primarul PSD Daniel Tudorache a trecut astăzi cu două voturi de la consilierii PNL. Indiferent de explicaţiile, scuzele şi sancţiunile pe care liberalii le vor aplica, răul a fost făcut! Este un buget fantezist care include venituri nerealiste, din taxe nesustenabile, care nu au fost încă aprobate şi care sunt la limita legalităţii. Nu este prima dată când consilierii PNL votează cot la cot cu PSD şi nu este prima dată când USR semnalează această situaţie. Acum câteva zile, doi consilieri municipali liberali au votat bugetul propus de Gabriela Firea în CGMB. Din păcate, timp de 4 ani, conducerea PNL a tratat cu îngăduinţă sau chiar complicitate colaborarea unora dintre consilierii liberali cu primarul PSD. Iar costul acestei complicităţi a fost plătit din plin de toţi cetăţenii din Bucureşti”, a precizat USR Bucureşti.
 

Primii excluşi

Totodată, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, vineri, bugetul pentru anul 2020, proiectul fiind votat şi de doi consilieri PNL, deşi formaţiunea a anunţat că nu susţine proiectul propus de Gabriela Firea. Liderul PNL Bucureşti,Violeta Alexandru, a anunţat că se va reuni Biroul Politic şi va propune excluderea celor doi.
 
„Am urmărit cu atenţie şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi. Mesajul meu pentru Consilierii Generali PNL a fost foarte clar. Am cerut seriozitate şi opoziţie totală la risipa de bani pe care G. Firea/PSD ne cere să o girăm prin aprobarea propunerii de buget. Cine nu face faţă acestei exigenţe care ţine de igiena internă a unui partid de opoziţie la nivelul actualului Consiliu dominat de PSD&prietenii, cine îşi imaginează că poate folosi imaginea PNL şi să se alinieze în spatele PSD direct sau în spatele altor sateliţi, trebuie să răspundă. Nu permit să îşi bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureştenilor. Am muncit mult ca să o recâştigăm. Biroul Politic al PNL Bucureşti se convoacă în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou şi Cristian Olteanu, Consilieri generali, urmând excluderea acestora”, a anunţat Violeta Alexandru.
 
Cine sunt cei doi blatişti din PNL care sunt mână în mână cu Gabriela Firea

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
21.02.2020, 12:46:00

Prea mulţi progresişti anti-PNL pe aceste bloguri. Care văd numai blaturi PSD-PNL dar pe cele PSD-USR nu le văd....

-1 (1 vot)
marius cristian
21.02.2020, 13:01:23

a naibii disciplina asta securistico - partidica .... serviciile penetreaza de zor in dosul politicienilor pe ogor.

+1 (1 vot)
Mihai Neagu
21.02.2020, 20:04:23

"„Unii nu au înţeles că ceea ce facem este doar pentru a-i sluji pe cetăţeni. Şi vor suporta consecinţele." Pai doar exact asta au facut cei doi, care acum trebuie sanctionati. Marsavie PNL!!!

Modifică Setările