Continuă războiul politic PNL-PSD. Virgil Popescu: Cinism electoral marca PSD! Să ai bani în cont, dar să refuzi să plăteşti salariile celor de la DGASPC!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu, ministrul Energiei. FOTO Eduard Enea
Virgil Popescu, ministrul Energiei. FOTO Eduard Enea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îl acuză pe şeful CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, de faptul că, deşi ar avea bani în conturi, nu ar vrea să plătească salariile celor din DGASPC.

„Cinism electoral marca PSD! Să ai bani în cont, dar să refuzi să plăteşti salariile celor de la DGASPC! Lupta politică ar trebuie să aibă nişte limite, mai ales când este vorba despre cetăţenii care trebuie protejaţi de autorităţi. Din păcate, Aladin Georgescu manipulează opinia publică, minte, pentru a crea tensiuni şi adversitate, din partea acestora, faţă de opozanţii politici. Fiind preşedinte de Consiliu Judeţean te-ai aştepta să cunoască legea. Dacă nu el, măcar cei din aparatul administrativ. E o condiţie esenţială. Dar el nu ştie legea, sau dacă o ştie o interpretează în manieră politicianistă, pentru a manipula. Mehedinţenii trebuie să ştie adevărul: în anul 2020, prin Legea bugetului de stat şi rectificările bugetare, s-a stabilit şi s-a asigurat finanţarea de la bugetul de stat prin sume defalcate din TVA a 60% necesarul de finanţat al acestor servicii sociale, restul, asta este legea, restul 40% fiind obligaţia judeţelor de a asigura din venituri proprii, inclusiv din TVA din echilibrare.Deci 60% din bugetul de stat, 40% din venituri proprii”, a scris pe pagina sa de Facebook Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Virgil Popescu a explicat de unde poate da banii pentru salarii. „Mai mult, pentru a susţine acest sector, în anul 2020, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr. 5/2020, s-a dat posibilitatea ca judeţele să poată utiliza excedentul bugetar local acumulat din anii precedenţi şi pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Legea spunea foarte clar, până am modificat-o noi, Guvernul PNL, prin Legea bugetului, excedentul din anii precedenţi se folosea doar pentru investiţii. Am dat voie în acest an ca din excedent să se folosească bani şi pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Deci aceasta este legislaţia în vigoare, de aici s-a pornit anul acesta”, a completat ministrul din Guvernul Orban.

Virgil Popescu îl acuză pe Aladin Georgescu de nerespectarea legii, în momentul în care nu ar vrea să dea salariile angajaţilor DGASPC. „Aladine asta este legea. Nu cea pe care o spui tu! Iar faptul că ai ales, deloc întâmplător, să îi laşi fără salarii o lună de zile, deşi era datoria Consiliului Judeţean, după care, brusc, în prima zi de campanie să faci o şedinţă pentru a aloca banii, dovedeşte că eşti o persoană cinică, fără empatie faţă de cei nevoiaşi. Dar nu mă miră, prin tine curge sânge de ”pesedist”, care dictează acţiuni doar pentru sine sau pentru grupul de interese! Să îţi fie ruşine!”.

Popescu a explicat în postare şi ce bani a trimis Guvernul către autorităţile locale pentru serviciile sociale „Guvernul PNL este alături de persoanele vulnerabile. Banii au fost alocaţi! La rectificare a fost alocată judeţului Mehedinţi, cumulat, suma de 17.367 mii lei din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, sumă ce a asigurat finanţarea de la bugetul de stat în proporţie de 60%. Totodată, potrivit prevederilor legii nr.115/2020 au fost majorate cu suma de 556.361 mii lei, sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetului local, pentru judeţul Mehedinţi fiind alocată suma de 6.168 mii lei, care putea fi utilizată şi pentru finanţarea cheltuielilor serviciilor sociale. La data de 15 octombrie existau sume nesolicitate în cuantum de 17.634 mii lei şi erau bani în bugetul CJ Mehedinţi, la secţiunea de funcţionare, de 4.067,4 mii lei. Iar excedentul din anii precedenţi, aflat la dispoziţia CJ Mehedinţi, era de 18.657,46 mii lei.

În acest caz, ALADIN GEORGESCU TREBUIE SĂ EXPLICE CE A FĂCUT CU ACEŞTI BANI! De ce îi ţine ascunşi în conturi şi i-a lăsat pe oameni fără salarii? De asemenea, am convingerea că prefectul judeţului Mehedinţi va face o solicitare către Ministerul de Finanţe pentru realizarea unui control al Inspecţiei Economice pentru a vedea ce s-au făcut cu banii care trebuiau plătiţi pentru cei din sistemul de protecţie socială! Aladine, nu mai merge cu minciuna! Nu îţi mai bate joc de peste 1.700 de persoane, salariaţi şi cetăţeni, din Mehedinţi, care au nevoie de protecţie! Să nu uităm că şi în luna februarie ai încercat să laşi fără salarii peste 750 de persoane, care fac o muncă importantă la DGASPC, şi peste 1.000 de beneficiari instituţionalizaţi (copii, bătrâni, persoane cu dizabilităţi). Nimic nu poate justifica aceste acţiuni politicianiste!”, a conchis Virgil Popescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite