Politică

articolul anterior articolul urmator

Continuă războiul din USR-PLUS. Mihai Goţiu reclamă că pentru listele de la Cluj a fost sabotat din interior şi că nu a existat timp de dezbatere

13
12 Oct 2020 11:24:13
Autor: Iulian Bîrzoi
Mihai Gotiu - FOTO Eduard Enea
Mihai Gotiu - FOTO Eduard Enea

Alianţa USR-PLUS Cluj şi-a desemnat în weekend candidaţii pentru alegerila parlamentare din iarnă. Actual senator USR Mihai Goţiu susţine că la votul pentru stabilirea candidaţilor de la Cluj a fost sabotat în interiorul votanţilor de la PLUS şi că nu a avut îndeajuns timp în dezbaterea internă să-şi convingă colegii. Acesta a fost fost ales pentru al doilea loc de la Senat, cu şanse aproape infime de a reveni în Parlament.

„Astăzi, în Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor la parlamentare. Am reuşit să-mi conving majoritatea colegilor din USR să mă voteze. Din păcate, am mai reuşit să conving doar o mână dintre delegaţii PLUS (în Conferinţă au fost 72 de delegaţi de la PLUS şi 48 de la USR – cum s-a ajuns aici e o poveste prea lungă). Dincolo de rezultatul votului, amărăciunea nu vine din faptul că nu i-am convins, ci că n-am avut şansa să-i pot convinge pe reprezentanţii PLUS. Cu greu, am făcut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, să pot discuta direct, să mă prezint şi să mai demontez din «miturile» pe care unii «binevoitori»le-au plantat în grupul lor”, afirmă Mihai Goţiu pe Facebook.
 
Acesta subliniază că pentru dezbaterea internă au existat în total doar 13 minute, făcând o comparaţie cu un interviu de angajare a unui portar.
 
„În rest, toată «dezbaterea» internă s-a limitat la o prezentare şi răspunsul la câteva întrebări, cu un timp total alocat de 11 minute. La care s-au adăugat 2 minute de prezentare, în deschiderea Conferinţei Judeţene, de astăzi. În total… 13 minute.
 
M-aş bucura dacă Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima poziţie pe listă (nu-mi fac iluzii în cazul meu, locul 2 nu e eligibil la Senat), va face cel puţin cât am făcut eu pentru mediu, pentru ape şi păduri. Sau pentru orice altceva care să schimbe lucrurile în bine, în România. Fără nicio răutate, spun, însă, că nu-l cunosc. Mai mult de 13 minute durează un interviu pentru angajarea unui portar… Până la alegeri sper că va avea mai mult timp să se prezinte şi să-şi facă cunoscute ideile, proiectele şi capacitatea de a le pune în practică”, a mai relatat Mihai Goţiu.
 
Senatorul USR a amintit apoi o discuţie avută cu liderul PLUS Dacian Cioloş pe tema protecţiei mediului.
 
Pentru Dacian Cioloş o să am mai multe întrebări (inclusiv dacă ce s-a întâmplat, în ultima săptămână, la Cluj, e modul în care schimbăm politica în România). În seara aceasta, însă, doar despre mediu. În februarie 2019, când a venit la Comitetul Politic al USR, să ne convingă să votăm Alianţa electorală pentru europarlamentare l-am întrebat care e poziţia PLUS referitoare la Mediu. Redau din memorie: «Vom avea un program pentru mediu care te va face să te înscrii în PLUS». Îl întreb clar şi direct şi acum – dincolo de promisiunile frumoase, cu cine îl vom pune în aplicare? În Parlament şi în Guvern”, a mai afirmat Goţiu.
 
Listele Alianţei USR-PLUS Cluj pentru alegerile parlamentare:
 
Senat:
 
 1. Bordei Cristian
 2. Goţiu Mihai
 3. Elek Levente
 4. Petrescu Manuela
   
Camera Deputaţilor:
 
 1. Murariu Oana
 2. Băltăreţu Viorel
 3. Molnar Radu
 4. Ciubucă Elena - Loredana
 5. Ungureanu Emanuel
 6. Nan Alexandrina - Ioana
 7. Meşter Alina - Maria
 8. Rigman Ciprian - Doru
 9. Chirilă Radu - Ioan
 10. Botoroagă Cornel

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

gigione delaDJ
12.10.2020, 11:30:53

Lasă borţosule că ai stat destul în senat. Tu ai mutră de senator? Nu degeaba s a enervat cu nervii palada ăla şi te a apucat de plete...btw, cînd ai folosit şamponul ultima dată?

-2 (8 voturi)
Lucifer
12.10.2020, 11:33:46

Trebuia să scrieţi care e de la USR şi care de la PLUS. Certurile astea sunt din cauza rezultatelor proaste de la "locale" care au restrâns numărul de locuri eligibile. Una era un rezultat de 20% cum sperau unii, alta e dura realitate a nici 11%

+4 (4 voturi)
LazyBear
12.10.2020, 11:36:05

Era și timpul ca Goțiu să se piardă-n absolut, să-și vadă de metafizică și alte muște pe pereți, și-a arătat suficient limitele competențelor. Mai exact, și-a arătat suficient incompetența.

-1 (5 voturi)
Coco Cocos
12.10.2020, 11:38:32

de unde apar asemenea exemplare? dintr-o lume normala nu, pentru ca oamenii normali sunt la locul lor...

-2 (4 voturi)
m wakki
12.10.2020, 11:40:31

Gafa cu votul impotriva autostrazii din Moldova pe motiv de gandacei, gargarite și tufe se scaieți se plateste.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările