Contre între candidaţii pentru şefia PNL şi la alegerile filialei Sector 4. Orban: „Eu nu am venit să îl susţin pe Pavel Popescu, ci întreaga filială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Cîţu. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban şi Florin Cîţu. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, au participat la alegerile din cadrul PNL Sector 4 marţi seară, continuând campania internă pentru şefia formaţiunii. Florin Cîţu şi-a exprimat susţinerea pentru Pavel Popescu, care a fost reales, în timp ce Ludovic Orban a afirmat că-i susţine pe toţi membrii filialei care au obţinut rezultate.

Premierul şi-a arătat susţinerea pentru noul preşedinte al PNL Sector 4, Pavel Popescu, şi în discursul din cadrul Conferinţei de alegeri, arătând, înainte de scrutin, că susţinerea este reciprocă, pentru că Popescu „a avut curajul” să îl susţină pe Cîţu la şefia partidului. 

Candidatul susţinut de Florin Cîţu a fost reales preşedinte al filialei PNL Sector 4

La fel ca la alegerile de luni din cadrul filialei Sector 2, la scrutinul pentru filiala PNL Sector 4 au fost prezenţi şi cei doi contracandidaţi la şefia Partidului Naţional Liberal, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi prim-ministrul Florin Cîţu.

„PNL nu este o dictatură şi vă rog pe cei care sunteţi sunaţi şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi acest lucru”, a declarat premierul, reluând acuzaţii voalate la adresa lui Ludovic Orban pe care le făcuse şi luni, la alegerile de la Sectorul 2.

Florin Cîţu a reiterat, în cadrul Conferinţei, că ar trebui să existe un candidat liberal în fiecare sector. „Pentru mine contează echipa”, şi-a început discursul Cîţu.

„Eu am spus foarte clar – şi mă ţin de cuvânt – că PNL trebuie să aibă la fiecare sector un candidat membru al PNL. Asta nu se întâmplă peste noapte, dacă aştepţi patru ani de zile şi te trezeşti că nu ai candidat şi trebuie să găseşti un candidat. Şi când cauţi un candidat – şi vii cu tot felul de scuze – nu iese nici acela şi iese tot PSD. Nu este nicio reţetă, PSD a ieşit la Sectorul 4, char dacă PNL nu a avut candidat. De aceea, trebuie să ne ocupăm să ne construim candidaţi pentru fieare primărie din România, inclusiv de sector, din primul moment”, a mai afirmat premierul.

Cîţu i-a lansat şi o provocare lui Ludovic Orban: „În aceste săptămâni de campanie s-au întâmplat câteva lucruri pe care doar eu şi echipa mea le-am condamnat public şi fac această provocare colegului meu Ludovic Orban ca de astăzi, Ludovic, te rog, să-i condamni şi tu pe acei colegi ai noştri care-şi fac propriii colegi lichele, trădători. Împreună trebuie să condamnăm aceste comportamente, eu şi Ludovic Orban, împreună, de fiecare dată (...) Trebuie să oprim aceste lucruri”.

În replică, după ce premierul şi-a arătat susţinerea pentru Pavel Popescu, Ludovic Orban a afirmat că nu susţine un candidat, ci întreaga filială.

„Eu nu am venit să îl susţin pe Pavel Popescu. Eu am venit să vă susţin pe dumneavoastră, am venit să îi mulţumesc lui Horia, pentru modul în care a condus Poşta Română şi pentru rezultatele remarcabile pe care le-a avut, să vă spun că îmi pare rău că nu mai este acolo. Am venit să îi mulţumesc lui Andreea pentru modul în care a acţionat la nivelul conducerii Transelectrica şi pentru rezultatelele remarcabile de la Transelectrica, am venit să îi mulţumesc domnului Meteleucă pentru activitatea pe care a derulat-o în conducerea instituţiei pe care a condus-o. Am venit să îi mulţumesc şi Mihaelei Prodeus, care nu a apucat să îşi arate capacitatea de a conduce acea companie. Am venit să vă mulţumesc fiecăruia dintre dumneavoastră, am venit să vă spun: Votaţi exact ceea ce este corect, firesc, normal şi spre binele PNL, filiala Sectorului 4”, a declarat Orban.

Cei doi contracandidaţi au avut un schimb de replici şi în timpul discursurilor susţinute la alegerile pentru şefia PNL Sector 2. Cîţu l-a acuzat pe Orban de „dictatură” în PNL, în timp ce şeful liberalilor i-a bătut obrazul Monicăi Anisie, care a şi câştigat alegerile, pentru trădarea sa şi trecerea în tabăra premierului.

Florin Cîţu şi Ludovic Orban candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul din 25 septembrie.

Vezi şi: Scandal între liderii PNL la alegerile pentru Sectorul 2. Cîţu: „Acesta nu e liberalism, e dictatură” / Orban: „Eu nu am tranşat niciun Congres”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite