Politică

articolul anterior articolul urmator

Contre între parlamentari la audierea lui Dragoş Pîslaru. Ministrul desemnat,  încurcat de o întrebare legată de agenţiile din subordinea Ministerului Finanţelor

2
19 Oct 2021 17:43:18
Autor: News.ro
Foto: Facebook Dragos Pislaru
Foto: Facebook Dragos Pislaru

Mai multe contre între parlamentarii din cadrul Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci au avut loc în timpul audierii ministrului desemnat al Finanţelor, Dragoş Pîslaru, legate de procedură, iar la un moment dat Pîslaru a fost pus în încurcătură de o întrebare a unui deputat PSD despre agenţiile aflate în subordinea Ministerului Finanţelor.

Deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu l-a întrebat pe Dragoş Pîslaru câte agenţii sunt în subordinea Ministerului de Finanţe şi să le denumească. 
 
Apoi, Ţuţuianu i-a transmis preşedintelui Comisiei, deputatului PNL Bogdan Huţucă, faptul că ar fi vrut ca ministrul desemnat să răspundă la fiecare întrebare când îi este adresată, procedura fiind ca reprezentanţii unui partid să pună trei întrebări şi apoi să primească răspuns la aceastea. 
 
„Domnule preşedinte, aş fi vrut ca domnul Pîslaru să răspundă la fiecare întrebare când a fost pusă, fără a-i da consilierii date de care are nevoie, după cum văd că face acum”, a declarat deputatul PSD. 
 
Bogdan Huţucă a replicat: „Am stabilit împreună că răspunsurile se dau după ce grupul pune toate întrebările".
Ţuţuianu a precizat că aşa a stabilit preşedintele comisiei, la care deputatul PNL a afirmat că acest lucru s-a petrecut prin vot. 
 
„Noi am votat împotrivă", a precizat Ţuţuianu. El a continuat: „Aţi condus şedinţa cum aţi dorit dumneavoastră. Avem dreptul să ne spunem fiecare punctul de vedere".
 
 „Da, dar având o decenţă a dialogului", a ripostat Huţucă. 
 
Apoi, Dragoş Pîslaru a oferit răspunsul: „Sunt patru agenţii care sunt în subordinea Ministerului Finanţelor Publice...trei agenţii care sunt în subordinea...discutăm aici de ANAF, ANAP şi de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi discutăm apoi de o serie de unităţi care sunt în subordine, dar care au şi venituri proprii, Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Ordin Statutar.....”.
 
Apoi, deputatul Ţuţuianu a replicat: „Sunt patru agenţii, dacă nu le ştiţi vi le spun eu. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Măcar două numiţi-le dumneavoastră”. 
 
Disputa a fost închisă de Bogdan Huţucă. „Aţi primit un răspuns. Să sperăm că este şi relevant pentru activitatea unui ministru al Finanţelor”, a declarat deputatul PSD.
 
Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, instituţiile subordonate sunt: ANAF, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate. 
 
Dragoş Pîslaru a primit aviz negativ. El a avut 16 voturi „împotrivă", 11 „pentru" şi s-au înregistrat 13 abţineri.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Camelian Propinatiu
19.10.2021, 18:26:38

Cei mai aceptabili miniştri de finanţe în România de azi sunt cei cu experienţă uselistă Crin-Ponta. Conform presei, ministrul de finanţe liberal Vîlceanu era acum zece ani "șeful organizației de tineret a PSD Gorj".

+12 (12 voturi)
Laura Cabrera
19.10.2021, 20:39:36

Posteaza frecvent, are un vocabular redus, e un antivaccinist feroce, si minciunile pe care le scrie sunt in general ridicole. I se baneaza contul? Nicio problema, isi deschide repede altul, sau continua sa posteze de pe un alt cont clona deja existent. Vorbim de postacul "Firea Madalin", banat in repetate randuri, dar de neoprit. Iata o analiza a activitatii si clonelor acestui haiduc al social media: https://telegra.ph/Analiza-forumuri-Adevarul-clonele-postacului-Firea-Madalin-10-19 Copii, nu faceti ca Madalin: ajungeti de rasul lumii in cel mai bun caz. In cel mai rau caz, omorati oamenii creduli care iau de buna ce postati voi.

+12 (12 voturi)
Modifică Setările