Corespondenţă din SUA. Trump sprijină eliminarea vizelor pentru români. „Susţinem România pentru a fi eligibilă pentru Visa Waiver“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine România pentru a deveni eligibilă pentru Programul Visa Waiver, adică eliminarea vizelor pentru români, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

„În anul 2019, România sărbătoreşte 30 de ani de libertate şi democraţie şi continuă să înregistreze mari progrese în depăşirea moştenirii comunismului. Statele Unite şi România au relaţii din ce în ce mai intense în materie de securitate, energie, cooperare în domeniile nuclear civil şi cibernetic, în avantajul ambelor ţări. Cele două ţări vor continua să colaboreze pentru a face faţă provocărilor comune de securitate şi a intensifica parteneriatul economic şi energetic“, se arată într-un comunicat al Casei Albe. 

„Preşedintele Trump intenţionează să intensifice legăturile bilaterale prin susţinerea eforturilor României de a deveni eligibilă pentru a adera la Programul de eliminare a vizelor, în conformitate cu exigenţele legislaţiei americane", menţionează sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite