Corina Creţu se alătură apelului Eurocities care cere ca administraţiile locale să aibă un cuvânt mai important de spus în gestionarea pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Fostul Comisar European Corina Creţu a declarat vineri că se alătură apelului lansat de organizaţia Eurocities care reuneşte 140 de oraşe europene şi cere ca administraţiile locale să aibă un cuvânt mai important de spus în gestionarea crizei de coronavirus.

Fostul comisar european precizează că în timpul mandatului său a susţinut sporirea responsabilităţii comunităţilor locale în privinţa fondurilor europene.

„Mă alătur apelului pentru solidaritate al organizaţiei Eurocities - care reuneşte primarii a 140 de oraşe europene şi care cere ca administraţiile locale să aibă un cuvânt mai important de spus în gestionarea acestei crize, prin acces rapid şi direct la fondurile europene care sunt disponibile pentru înlăturarea efectelor răspândirii virusului. / https://bit.ly/2UF1SSh

Cererile lor sunt, din punctul meu de vedere, legitime.

Pe parcursul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională, am fost o susţinătoare a ideii de sporire a responsabilităţii comunităţilor locale în privinţa fondurilor europene. Aşa cum ştiţi, am considerat că cel puţin 10% din fondurile alocate unei ţări ar trebui să fie la dispoziţia localităţilor, iar administraţiile locale să fie responsabile pentru realizarea şi implementarea proiectelor. Aceasta a fost şi logica Agendei Urbane, care a permis oraşelor să devină mai inovatoare şi să colaboreze mai strâns unele cu celelalte, angajându-se în schimburi de bune practici”, a afirmat Corina Creţu.

Aceasta mai argumentează că deşi este nevoie de o coordonare la nivel naţional în siuaţii de criză, la fel de importantă este şi coordonarea la nivel local.

„Fiecare comunitate are propriile sale nevoi, cu atât mai mult în mijlocul unor astfel de crize, care afectează Europa asimetric. E necesar să existe o coordonare de la nivel naţional în astfel de situaţii, dar la fel de important este să existe un transfer de management al fondurilor către administraţiile locale, astfel încât efectele să fie resimţite mai rapid şi mai eficient de fiecare cetăţean în parte”, a mai afirmat fostul comisar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite