Corina Creţu a fost desemnată Raportor pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă al Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu FOTO Facebook
Corina Creţu FOTO Facebook

Fostul comisar european Corina Creţu a anunţat pe Facebook că a fost desemnată Raportor pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă al Uniunii Europene, din partea Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI).

„Acest instrument este de o relevanţă aparte pentru că are ca scop susţinerea reformelor din Statele Membre pentru a atenua impactul economic şi social al pandemiei.

Fiecare Stat Membru va avea acces la acest instrument în baza planurilor de redresare prin intermediul cărora urmăresc să răspundă efectelor economice şi sociale ale panemdiei - prin reforme şi invesiţii publice.

Acest instrument este complementar mecanismului REACT-UE - care vizează acţiuni pe termen scurt, în timp ce Mecanismul de redresare şi rezilienţă al UE va sprijini reformele şi investiţiile pe termen lung.

Sper ca şi România să depună toate eforturile pentru a beneficia cât mai mult de sumele puse la dispoziţie prin acest mecanism, şi anume 310 miliarde EUR în granturi şi 250 miliarde EUR care vor fi acordate sub formă de împrumuturi”, a afirmat Corina Creţu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite