Politică

articolul anterior articolul urmator

Corina Creţu a inaugurat alături de premierul Alexis Tsipras o parte a autostrăzii Atena-Salonic

4
6 Apr 2017 19:55:16
Autor: Radu Eremia
Premierul Alexis Tsipras şi comisarul european Corina Creţu. FOTO Facebook Corina Creţu
Premierul Alexis Tsipras şi comisarul european Corina Creţu. FOTO Facebook Corina Creţu

Comisarul european Corina Creţu a tăiat, joi, panglica unei porţiuni de autostradă ce leagă Atena de Salonic. Alături de aceasta a fost premierul Greciei, Alexis Tsipras.

Corina Creţu a anunţat inaugurarea acestei autostrăzi pe pagina personală de Facebook. „Astăzi am inaugurat, alături de premierul Greciei, Alexis Tsipras, tunelul Tempi Valley de pe autostrada Mării Egee. Aceasta este ultima porţiune a autostrăzii care leagă Atena de Salonic. Sunt mândră de faptul că fondurile politicii de coeziune pot fi parte a acestui proiect unic de infrastructură“, a scris Corina Creţu. 
 
„Prin conectarea perfectă a nordulului Greciei de sud, se va îmbunătăţi conectivitatea - nu numai în ţară, ci şi în statele membre vecine, dar şi restul Europei - precum şi siguranţa rutieră. Această inaugurare de astăzi arată că, prin perseverenţă, angajament, putem realiza lucruri mari pentru interesele cetăţenilor“, a completat comisarul european.
 
Vizita comisarului european nu a fost lipsită de incidente. La o dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile din Grecia, o fostă membrăa partidului Syriza i-a reproşat că instituţiile europene nu depun suficient efort pentru a-i ajuta pe eleni. 

 
„Oamenii mor în Grecia“, i-a spus fosta membră a Syriza. „Oamenii mor pretutindeni. Cu adevărat. Vino să trăieşti în România dacă nu îţi place“, a răspuns Creţu, aplaudată de o parte a celor aflaţi în sală. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

gigi_one gigi_one
6.04.2017, 20:36:08

Corina cretu tata! Bestiala aceasta pesedea, fosta material de palpare pentru mos iliescu, atunci cind mosul era mai putin mos. Competența intrupata! Bleah!

-1 (1 vot)
Ludwig
7.04.2017, 09:31:51

Intrebare pentru Corina Cretu: A "participat" cumva si Colin Powel?

+1 (1 vot)
M Costi
7.04.2017, 05:35:15

Raspuns corect al dnei C. Cretu ("...Vino să trăieşti în România dacă nu îţi place....“ ) ! Am mai scris si repet : Problemele financiare ale Greciei au fost supramediatizate si exagerate , mass media i-a transformat pe greci in nenorocitii Europei , insa realitatea e cu totul alta ! Sunt popoare europene care au un nivel de trai mai scazut decat cel al grecilor , insa nu-i plange nimeni si nu sare nimeni cu anulari de datorii si ajutoare financiare. Comparatia Greciei cu Romania este corecta , sute de mii de romani au emigrat in Grecia sa caute un loc de munca , in schimb n-am auzit ca vreun grec sa fi emigrat in Romania pentru un trai mai bun !

+1 (1 vot)
ion popescu
7.04.2017, 08:22:16

Adevarat! Si iata ca grecii , stiu si cum sa atraga banii europeni, si mai ales cum sa-i foloseasca . Infrastructura Greciei, comparativ cu cea a Romaniei.... dar nici macar nu suporta comparatia. O multime de lume a calatorit in Grecia, deci stie la ce fac referire. Bravo Grecia !

Modifică Setările