Corlãţean: "Interese de partid au plasat în plan secund considerente obiective legate de performanţele lui Orban"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlățean, ministrul de Externe al României
Titus Corlățean, ministrul de Externe al României

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlãţean, regretã respingerea de cãtre Parlamentul European a candidaturii lui Leonard Orban pentru Curtea de Conturi Europeanã şi susţine cã interese de partid au fost puse mai presus decât performanţele acestuia.

Într-o declaraţie remisã marþi Agerpres, Corlãţean caracterizeazã candidatura lui Orban ca fiind ''foarte valoroasã'', iar pe ministrul Afacerilor Europene ''o personalitate de anvergurã''.

'Regret cã Parlamentul European a respins, prin votul de astãzi, o candidaturã pe care eu, personal, o consider foarte valoroasã. Leonard Orban este o personalitate europeanã de anvergurã, cu multã experienţã şi expertizã în domeniul afacerilor europene. Nu înţeleg cum unele interese de partid, ale PPE, influenţate de la nivel intern din România, au putut plasa în plan secund aceste considerente obiective legate de performanţele confirmate ale domnului Orban şi puse mai presus interese politice şi jocuri de culise de moment', afirmã Corlãţean în declaraţia de presã.

Leonard Orban, nominalizarea României pentru Curtea de Conturi Europeanã, a primit marţi un vot negativ din partea Parlamentului European în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg.

Dupã votul din PE, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat cã şi-a retras candidatura, premierul Victor Ponta urmând sã facã altã nominalizare din partea României.

'Luând în considerare rezultatul, am decis sã-mi retrag nominalizarea ca membru al Curţii. Deşi votul Parlamentului European este consultativ, mi se pare normal, am scris în chestionarul adresat PE cã mã voi retrage în cazul votului negativ şi am luat decizia sã mã retrag', a declarat Orban, pentru Agerpres.

În ceea ce priveşte votul din Parlamentul European, Orban a remarcat cã disensiuni interne de pe scena politicã româneascã au fost exportate.

'Sigur cã îmi pare rãu de rezultatul votului, nu pot sã nu remarc cã anumite disensiuni interne au fost exportate', a comentat ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite