Corlăţean: „MAE şi-a făcut datoria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de exterene, Titus Corlăţean spune că autorităţile române şi-au făcut datoria în cazul accidentului dinMuntenegru FOTO Arhiva Adevarul
Ministrul de exterene, Titus Corlăţean spune că autorităţile române şi-au făcut datoria în cazul accidentului dinMuntenegru FOTO Arhiva Adevarul

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat luni că autorităţile române s-au mişcat foarte repede şi au comunicat atunci când au avut informaţia certificată de autoritatea din Muntenegru. Corlăţean a adăugat că, în România, vor exista întotdeauna voci care vor specula, însă autorităţile române şi-au făcut datoria.

„Autorităţile române s-au mişcat foarte repede şi au comunicat atunci când au avut informaţia certificată de autorităţile din Muntenegru. MAE şi-a făcut datoria", a afirmat Titus Corlăţean luni într-o intervenţie telefonică la Digi TV.

Referitor la acuzaţiile potrivit cărora autorităţile române au intervenit târziu, Corlăţean a răspuns că „întotdeauna vor exista voci care vor spune şi aşa ceva“.

Ministrul de Externe s-a declarat mulţumit de modul în care au intervenit autorităţile române, spunând că, de la momentul accidentului, celula de criză a lucrat tot timpul. „MAE şi-a făcut datoria. La Podgoriţa s-au deplasat echipe şi oficiali, au fost luate decizii“, a explicat ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru Mediafax, că a aflat despre accidentul din Muntenegru duminică la ora 22.55, de la secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, accidentul având loc în jurul orei 18.00. 

"Aş vrea ca opinia publică să fie corect informată, pentru că am văzut nişte neînţelegeri în presă şi simt nevoia să fac această precizare: conform listingului telefonului meu - şi îl pun la dispoziţia presei - eu am aflat despre tragedia din Muntenegru la 22.55, când am fost prima dată sunat de domnul Arafat, deci înainte de ora aceea nu am ştiut, după care, sigur, am luat legătura cu ministrul de Externe, cu ministrul Apărării şi toţi ceilalţi", a fost declaraţia prim-ministrului.

Agenţia de turism Mareea Travel, care a organizat excursia în Muntenegru, a aflat despre accident la ora 19.00 şi a informat Ministerul Afacerilor Externe despre datele pasagerilor pentru identificarea lor, potrivit Mediafax. 

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană, în apropiere de Podgorica, capitala Muntenegrului.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite