Corlățean: Povara lui Băsescu e să reunească energia națiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean
Titus Corlăţean

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, în această seară, că Traian Băsescu va avea ca "povară principală" necesitatea de a fi mediator și de a reuni energia națiunii.

"Una din temele principale discutate cu partenerii europeni, în această perioadă, de o manieră foarte directă, precum și cu partenerii americani, a fost ipoteza reîntoarcerii președintelui Băsescu la Cotroceni, tema coabitării.

Iar preocupările legate de modul în care toți responsabilii români, de o parte și de alta, se vor implica într-un necesar efort pentru a asigura stabilitatea sunt foarte serioase. Dar lucrurile acestea incumbă tuturor actorilor politici", a precizat Corlățean, la Realitatea TV.

Ministrul a subliniat că președintele este vârful ierarhiei politico-administrative, conform Constituției, și, prin urmare, are datoria de a fi mediator și arbitru între puterile statului, între instituțiile acestuia.

"Este un rol extraordinar de important, de a reuni energia națiunii și nu de a separa, de a diviza. Cred că acolo, la domnul Băsescu, aceasta va fi principala povară, daca doriți, și concluzia rezultată din acest referendum", a adăugat Corlățean.

Șeful diplomațieii a mai precizat că, după încheierea referendumului, despre care crede că a fost "o bătălie politică extrem de complicată" ce viza "construirea României într-un anumit fel, într-o varianta sau în alta, o alta pe care o cunoaștem de 8 ani", este nevoie de "un moment de reflexie pentru fiecare dintre noi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite