Politică

articolul anterior articolul urmator

Coronavirus, panică în Parlamentul European. Nimeni nu intră!

6
2 Mar 2020 21:07:36
Marius Tudor
Clădirea Parlamentului European din Bruxelles FOTO: European Parliament
Clădirea Parlamentului European din Bruxelles FOTO: European Parliament

Aproximativ 700.000 de persoane vizitează Parlamentul European în fiecare an. În condiţiile în care virusul devine prezent în foarte multe ţări europene, parlamentul îşi închide uşile pentru o perioadă limitată de timp.

 

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a declarat astăzi, la Bruxelles:

O persoană afectată de coronavirus vine să viziteze parlamentul şi alte 50 de persoane necunoscute, părăsesc parlamentul, infectate. Asta trebuie să evităm. Deci, trebuie să fim responsabili pentru propriile decizii.

Rapiditatea cu care se răspândeşte acest virus în Europa, a adus la aceeaşi masa oficialii Parlamentului European, care au decis să oprească accesul vizitatorilor în clădirile instituţiei pentru următoarele trei săptămâni, ca măsură de precauţie în contextul în care parlamentul acordă o deosebită atenţie personalului său.

Asta înseamnă că toate evenimentele programate pentru următoarele trei săptămâni, vor fi anulate. La fel se va întâmpla şi cu vizitele organizate de Membrii Parlamentului European pentru grupurile lor de vizitatori şi cu orice altă activitate care implică persoane din exterior. Pe scurt, nimeni din afara instituţiei nu va intra în clădirile Parlamentului European timp de cel puţin trei săptămâni.

Mai mult, David Sassoli a solicitat eurodeputaţilor şi angajaţilor care au călătorit în ultima perioada în ţările afectate, să lucreze de acasă, prin videoconferinţă.

În prezent, nu a fost semnalat niciun caz suspect de infecţie cu coronavirus.

Video conferintă de presă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Vanatorul/d.c.
2.03.2020, 21:31:46

Au umor la greu fripturistii astia sinecuristi de lux, din PE..! ”Stam acasa ca belferii si ne facem muncim la greu (prin videoconferintă) intru bunastarea si progresul populimii platitoare de taxe si impozite, care merge in continuare la munca, ca sa aiba de unde ne plateasca noua, eroicilor lor alesi din PE, precum si armatelor noastre de consilieri taietori de frunze la cainii comunitari, sinecuri babane..!”

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
3.03.2020, 09:32:26

Comentariu considerat abuziv.

1mike
3.03.2020, 07:51:25

In curand va fi muzeu. Vor fi transformate in muzee toate instituriile : PE,CE, Consiliului European. Dar de ce nu ne spun domnii parlamentari de ce au angajat fosti luptatori antitero pentru paza PE? Sa "lupte" cu coronavirusul?

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
3.03.2020, 09:41:03

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
3.03.2020, 10:28:36

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările