Cosmin Guşă, despre victoria lui Trump: ”Asistăm la imaginea unei schimbări de ordine mondială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Cosmin Guşă arată că alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte arată dorinţa de aventură a oamenilor.

”Tot ceea ce contează pentru noi este să discutăm despre consecinţele în Europa şi despre cele care vor afecta direct România. Americanii şi-au ales. În viaţă ai ceea ce meriţi. Asistăm la imaginea unei schimbări de ordine mondială, iar acesta este un cuvânt care pentru geopoliticieni este un element determinant în evoluţia pe termen mediu şi lung a societăţii. Schimbarea de ordine mondială care se citeşte în spatele alegerii lui Trump în SUA este lucrul la care trebuie să ne gândim”, a arătat Cosmin Guşă, la Realitatea TV. 

În viziunea consultantului politic, lumea de astăzi este dornică de aventură, ”în ciuda discuţiilor publice legate de faptul că ar trebui să fii un familist convins, aşa cum Trump nu este, să-ţi plăteşti taxele, aşa cum Trump n-a făcut, şi să nu agresezi femeile”. 

Guşă arată că al doilea mare dezavantaj al lui Hillary Clinton a fost că a avut susţinerea corporaţiilor multinaţionale, antipatizate de populaţie. ”A doua cauză este asocierea lui Clinton cu puternicul zilei - corporaţia multinaţinală, care de mult este mai bogată decât statele, care-şi impune voinţa peste tot pe planetă. Aceste corporaţii au devenit antipatizate pentru că de multe ori capitalul naţinal este distrus de ele şi susţinerea directă din partea lor atrage antipatie din partea celor care le urăsc. Înfrângerea nu este doar pentru Hillary Clinton, ci şi pentru sistemul economic din Statele Unite, cel dominat de corporaţiile multinaţionale care cu prea multă dedicaţie şi insistenţă au sustinut-o pe Clinton, ceea ce i-a creat un avantaj financiar, dar un mare dezavantaj de imagine, pentru că lumea, astăzi, este supărată pe această dictatură a multinaţionalelor, pe acest imperialism de tip economic care a fost foarte mult criticat până acum”, a explicat consultantul politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite