Cotonogeala parlamentarelor din 2016

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie alegerile parlamentare şi lumea pare mai pregătită de cotonogeală, mai mult decât oricând. Mai deunăzi, Călin Popescu Tăriceanu se gândi că nu e deloc a bună dacă îl lasă pe „Iron” Mike Tyson să ne viziteze frumuseţe de plen la Palatul Parlamentului, fosta Casă a Poporului, viitoare cine ştie ce.

I-auzi, neamule, colo vorbă de motociclist carpatin: cică dumnealui Mike Tyson a fost condamnat, are cazier, e cam... infractor... Alo, domnu' Tăriceanu, păi penali sunt o grămadă prin Parlamentul României, unii speră să ajungă prim-miniştri! Parcă şi matale aveai ceva probleme! Mai deunăzi fu scăpat Toarşu Gheneral Oprea zis al lui „Interesu Naţional”!

Sau nea Vasile „Buldogu'” Blaga, doar ce ieşi din calcule de parcă n-ar fi fost niciodată!

Unii, ca madam Udrea - cea mai dorită poză numai bună de pitulat sub pernele primarilor portocalii de crăpau de ciudă nevestele la curăţenia săptămânală -, ar cam vrea şi ei să vină ca ”endependenţi”!

Săracu' domnu Zegrean de la CCR! După ce se zbătu şi el ca românu' imparţial să ia aceleaşi decizii independente întocmai cu tovarăşul său de priviri directe, domnu' preşedinte Băsescu, vru şi el pe listă de partid! Liberalii i-au zis stop că nu e marcant! Auzi la ei! Dar stai cuminte, dragă domnule Zegrean, că dacă matale lăsaşi să vină la CCR excepţii de neconstituţionalitate pe legea electorală, urmaşii matale o făcură ca în bancul cu Transsiberianul: „Tovarăşi, pentru că ultimul vagon deraiază, propunem desfiinţarea lui!”, aşa că li s-a tăiat macaraona celor ce doreau să conteste la CCR Legea Electorală, în sensul dâmboviţean: adică dragilor, nu mai este voie şi basta!

Domnul Băsescu are şi el ceva contre cu doamna Kovesi, ei ce să faci, treburi de familie, daraveri mai vechi!

Domnu' Preşedinte, sătul de vreo vizită externă, mai dădu şi el o cugetare care îl făcu pe Dragnea mai roşu decât de obicei: nu vrea penali şi persoane cu probleme la capitolul integritate pe fotoliul de premier. Adică, i-a cam dat de înţeles că nu prea vrea pe nimeni din conducerea PSD, după cum se pare. Şi nici dintre vechii potentaţi că toţi au probleme. Chiar şi baronii din teritoriu au probleme! Greu de tot, stimaţi politicieni.

Doamna Ecaterina Andronescu, după ani de păstorire a educaţiei româneşti, supărată că nea Vasile „Buldogu” Blaga voia să-şi bage oamenii la Interne, ţinea şi dumneaei ca spânzuratul de funie de directorii de şcoli PSD-işti. Adică PSD vrea să aibă oameni la numărătoare şi PNL la cine păzeşte ce se numără.  

Prin Drobeta Turnu Severin se anunţă vremuri aprige: politicienii au promis în vară centrală termică, veni toamna cu frigul, se anunţă cea mai rea iarnă din ultimul secol şi diriguitorii de la Primărie spun că rezolvă chestiunea în luna noiembrie. Asta ca în bancul cu Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie care a avut loc în noiembrie.

Straşnică luptă vom avea la alegerile din 2016! A, staţi liniştit, domnu' Ponta, nu vă gândiţi că avem de gând să plagiem fraza matale! Nu aia, domnule, cu „mândru că sunt român!”, nu, aia cu „îmi iau cola şi floricele să stau la televizor”!

Nu, noi vom fi atenţi la ultimele tendinţe în arta ciomăgirii dâmboviţene, fără să ne destindem!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite