Cozmin Guşă, despre partidul Realitatea: „Acest partid nu se va baza decât pe profesionişti dovediţi. Nu poţi să le propui soluţii oamenilor după ureche“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Gusa FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Cozmin Gusa FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Cozmin Guşă a vorbit, într-o intervenţie telefonică, despre crearea Partidului Realitatea, care va avea o „atitudine anti-baroni” şi va fi format doar din profesionişti.

„Este o certitudine că ei vor să ne falimenteze sau să ne preia. Nu se va întâmpla aşa ceva. Noi vom emite, dar această intenţie a lor de a ne distruge le arată frica de o entitate independentă care ţine partea cetăţenilor. Şi decizia mea de a înfiinţa pe Partidul Realitatea se bazează nu doar pe această ofensivă a lor de a ne băga pumnul în gură. 

Decizia mea de a demara înfiinţarea partidul s-a bazat şi pe lipsa de reacţie de la Klaus Iohannis în jos. Nu avem nevoie de sprijin în Justiţie, nu avem nevoie de chestii necorespunzătoare. Am fi avut nevoie de o postare pe Facebook în care să acuze această ofensivă Realităţii TV şi a altor instituţii media. Faptul că nu au reacţionat a fost suficient să îmi dau seama că aceşti oameni rând pe rând, de la Băsescu, la Geoană şi Iohannis nu au dorit decât să ne folosească. Şi eu nu mai accept asta.

Dacă e să ne asumăm un sprijin pentru cineva ne asumăm sprijinul pentru cauze, nu pentru oameni nerecunoscători. Nici Băsescu, nici Iohannis nu au făcut nimic din ce au promis la Realitatea TV. Deci punct, nimeni nu va avea posibilitate să folosească publicul nostru ca să ajungă într-o funcţie", a explicat Guşă într-o intervenţie la Realitatea TV.

Cosmin Guşă a mai spus că „în partid intră cine vrea, dar avem datoria faţă de publicul nostru să nu mai participăm la minţirea lor. Poate nu este un joc normal, dar este un joc oportun în care această clasă politică este calamitată şi nerecunoscătoare. Ei atunci când au venit la Realitatea şi li s-a dat tribună au promis ceva, au promis Justiţie, nu au făcut, Dragnea a promis bunăstare, nu au făcut-o, Băsescu a promis lupta anti-baroni, nu a făcut-o. Nimeni nu a făcut nimic şi i-au minţit pe telespectatorii noştri. Avem datoria să nu îi mai lăsăm să mintă. Prin asumare, ne asumăm noi, Partidul Realitatea, şi ceea ce promitem, aia facem.”

„Scheletul acestui partid se bazează pe oameni din Realitatea şi pe oameni din mass media locală. Este vorba de oameni care au ţinut steagul sus în judeţe, care au rămas printre ultimii mohicani care mai pot să vorbească liber. Pentru că unul dintre obiectivele pe care le avem este libertatea de expresie, Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite care nu a fost încălcat niciodată. Oricând de mult l-ar chinui CNN pe Donald Trump nu a ridicat vreun deget împotriva lor. În România e suficient să îi critici pe ăştia de la putere şi vin peste tine cu controale sau te închid.

În mod clar, vom avea o atitudine anti baron. Baronul este cea mai nocivă specie pe care a produsă perioada de tranziţie româească, pentru că baronul nu este pregătit, este lacom de bani şi nu promovează pe nimeni alticineva decât pe cei din structura lor, o rudă, o amantă sau un amant. Asta este specia care a distrus politica şi administraţia românească şi vom avea o atitudine anti-baroni", a detaliat consultantul politic.”

Consultantul politic a comparat viitorul Partid Realitatea cu partidul lui Dan Diaconescu, spunând că va avea şanse foarte mari: „Trebuie să măsuraţi succesul partidului lui Dan Diaconescu într-o perioadă nu atât de calamitată din punct de vedere politic, când era mult mai puţină oportunitate şi totuşi a avut un succes. Şi cum spuneam într-un editoral, nici eu nu sunt Dan Diaconescu. A avut succes pe moment, dar nu a avut anduranţă în timp. Acest partid al nostru nu se va baza decât pe profesionişti dovediţi. Nu poţi să le propui soluţii oamenilor după ureche.”

Guşă a mai menţionat că noua formaţiune politică nu se va orienta după „ideologiile clasice”, de stânga sau de dreapta: „ Partidele de succes se orienteza pe nevoile societăţilor pe termen scurt şi mediu. Şi fiecare stratifică 3-5 obiective legate de nevoile imediate. Deci, asta cu ideologiile clasice a căzut, nici de stânga, nici de dreapta, orientat pe oportunităţi şi, în cazul României, pe găurile din barcă care trebuie astupate.”

Potrivit lui Guşă, Partidul Realitatea se va adresa electoratului care şi-ar dori, astăzi, să voteze, însă nu are cu cine: „Pe de altă parte dacă este un votant tradiţional în stânga sau în dreapta, fiind scârbit fie de Dragnea, fie de Orban, ne-ar prefera pe noi, e o paletă largă.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite