Cozmin Guşă: Donald Trump este un preşedinte care nu are deloc statură intelectuală. E ca şi cum ar fi Gigi Becali preşedinte în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic Cosmin Guşă spune că alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA echivalează cu accederea în funcţia de preşedinte al României a lui Gigi Becali.

„E ca şi cum ar fi Gigi Becali preşedinte în România. Eu cred că este momentul să lăsăm ipocrizia la o parte şi să fim foarte sinceri şi să spunem aşa: românii să-şi închipuie că alegerea lui Donald Trump, comparativ, ar fi ceva mai puţin decât un Corneliu Vadim Tudor preşedinte în România şi cam la fel cum ar fi un Gigi Becali. Deci atunci când se gândesc la preşedintele Donald Trump să se gândească: în România dacă ar fi fost Corneliu Vadim Tudor preşedinte era ceva puţin mai mult decât Donald Trump şi dacă era Gigi Becali preşedinte ar fi ca şi Donald Trump. Cu asta cred că am spus totul", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV. 

Guşă l-a comparat pe Trump cu George Bush jr, cel care a condus timp de opt ani America. „Donald Trump este un preşedinte care nu are absolut deloc statură intelectuală. În mod evident, este un om care nu a citit cărţi, este un om care nu face apel la idei şi este un om care nu poate să prezinte concepte. Din acest unghi, el este un tip egal cu George Bush jr., un om care a condus, totuşi, America timp de opt ani de zile, dar provenind dintr-o familie politică, familia Bush, care într-un fel sau altul i-a gardat mandatul. Donald Trump este un tip de inteligenţă şi cultură medie sau submediocră, care va conduce America fără a avea la dispoziţie sistemul de putere şi de asistenţă pe care George Bush jr l-a avut la dispoziţie. Sigur, putem să vorbim despre oamenii care sunt în jurul său, dar concluzia rămâne aceeaşi: America este condusă de um cu o statură intelectuală modestă, de un om care nu iubeşte cărţile, nici nu iubeşte ideile şi nici nu cred că a făcut eforturi în această direcţie.",  a mai spus Guşă. 

Consultantul politic a vorbit despre rolul determinant pe care l-a avut Rusia în succesul lui Donald Trump în alegeri.„America, astăzi, fie că e vorba de America anti-Trump, fie că e vorba de America pro-Trump înţelege că Rusia, duşmanul ideologic şi geopolitic din ultimele multe decenii, a avut un rol important în a-l favoriza pe Donald Trump să ajungă preşedinte. Şi ăsta este un lucru care va afecta mult la mentalitatea americanilor. Hollywood-ul a construit în ultimii 50 de ani o ideologie în care Rusia este duşmanul Statelor Unite şi spionii ruşi se bat cu spionii americani", a mai spus Cozmin Guşă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite