Creşte temperatura în PNL. Ruptură între liderii partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii din teritoriu încearcă să obţină fiecare o funcţie cât mai bună din eşalonul doi politic FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liderii din teritoriu încearcă să obţină fiecare o funcţie cât mai bună din eşalonul doi politic FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii PNL din teritoriu şi o parte a şefiei partidului, adică echipa Cîţu-Vîlceanu, sunt în conflict din cauza împărţirii posturilor de prefecţi şi a tergiversării discuţiilor despre modul de împărţire a celorlalte funcţii, adică secretari de stat, şefi de agenţii, oficii şi alte autorităţi, în condiţiile în care au trecut mai bine de trei săptămâni de la ultima şedinţă a conducerii formaţiunii.

Potrivit unor surse politice, soluţia avansată de preşedintele partidului, adică împărţirea funcţiilor fără a se ţine cont de rezultate, a nemulţumit numeroşi lideri din teritoriu. Practic, ar fi sancţionate exact unele filiale performante, dar care nu sunt în relaţii bune cu preşedintele partidului, cum sunt Giurgiu, Bihor, Vrancea sau Sibiul. De asemenea, tactica negocierii la mica înţelegere, între organizaţii şi şeful partidului, fără o discuţie şi cu premierul Nicolae Ciucă, va duce la o comunicare deficitară, susţin surse din partid pentru „Adevărul”, în condiţiile în care şi şeful Guvernului ar vrea să-şi aducă unii oameni în ministere.

Unul dintre prim-vicepreşedinţii partidului, Rareş Bogdan, i-a şi transmis indirect lui Florin Cîţu că se află la mâna liderilor din Ardeal. „Eu le-am spus tuturor – dacă eu, Emil Boc şi Gheorghe Flutur ne punem lângă un candidat, acela va câştiga. Dacă nu mă puneam eu, cu Emil Boc şi cu Gheorghe Flutur lângă Florin Cîţu, nu câştiga niciodată. Dacă ne puneam lângă Ludovic Orban, azi era preşedintele partidului”, a afirmat Rareş Bogdan într-o intervenţie la B1 TV.

Primele contre, la validarea miniştrilor

Primele tensiuni mai importante între Florin Cîţu şi liderii din partid au putut fi evidente la finalul lunii noiembrie, odată cu stabilirea listei de miniştri liberali din Guvernul Ciucă. În şedinţa de Birou Politic Naţional, mai mulţi lideri au cerut să fie dat un vot pentru fiecare ministru în parte, dar Florin Cîţu s-a opus şi a solictat vot în bloc. Liberalii ar fi vrut la acel moment alţi miniştri la Fonduri Europene, Digitalizare şi la Antreprenoriat şi Turism, nu pe Dan Vîlceanu, Florin Roman şi Florin Spătaru. Între timp, Florin Roman şi-a dat demisia de din funcţie, în urma unor controverse legate de diplomele sale de studii, dar şi alte probleme legate de CV-ul acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite