Creştin-ortodocşii de la AUR au dat agheasma pe canabis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bomba „SAGA Festival” a explodat în braţele autorităţilor. Ministerul de Interne, condus de secretarul general al PNL, Lucian Bode, a intrat în trepidaţii, iar în ultimele două zile au fost organizate tot felul de şedinţe, colocvii, conferinţe şi alte şezători miliţieneşti menite să identifice vinovaţii şi responsabilii pentru tragediile de la acest „festival al drogurilor” care pur şi simplu a îngrozit România.

Momentan, domnul Bode s-a acoperit de foarte multe cifre. Seci şi fără niciun rost. Doar ştirea cu poliţistul prins cu droguri asupra sa a reuşit să-i strice ministrului de Interne momentul de PR.

Până şi preşedintele Klaus Iohannis, renumit deja pentru comoditatea şi lipsa de interes pentru problemele reale din societate, a simţit pericolul pe care l-ar fi putut reprezenta inflamarea scandalului „SAGA” şi a decis să iasă la rampă cu declaraţii menite să îndepărteze pericolul care plutea asupra „Guvernului Meu”, susţinând că „e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi. Dar şi aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie”. Bine punctat, Iohannis este chiar iniţiatorul „României Eşuate/Educate”. Nu ar fi fost rău ca domnul preşedinte să facă ceva trimiteri şi la personajele controversate, cum ar fi doamna Georgiana Hosu, pe care le-a promovat în fruntea DIICOT – direcţia specializată în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

Doar premierul Nicolae Ciucă, cel care se află în vârful ierarhiei responsabilităţii administrative şi politice, a stat foarte bine pitit sub radar. Drogurile şi haina militară nu fac casă prea bună. Dacă în fruntea guvernului s-ar fi aflat „iresponsabilul vesel”, cum era „alintat” de o anumită partea a presei, Victor Viorel Ponta sau libertinul Florin Cîţu, probabil că aşteptările opiniei publice nu ar fi fost foarte mari. Însă, de la Nicolae Ciucă electoratul aşteaptă ordine şi disciplină. Or, la „SAGA Festival” dealerii de droguri au făcut legea după bunul plac.

Supriza cea mare nu a venit de la reprezentanţii puterii, care au încercat să muşamalizeze sau să diminueze impactul tragediilor de la SAGA, ci chiar de la reprezentanţii opoziţiei. Cu o asemenea „pleaşcă” picată din cer, te-ai fi aşteptat ca liderul AUR să ia cu asalt cu Guvernul (cum a procedat şi cu televiziunea Digi24), să ducă lupte grele cu jandarmii, să rupă porţile Palatului Victoria, să dărâme pereţii clădirii şi să-i ia de guler pe cei responsabili. Stupoare! În mijlocul unui scandal de asemenea proporţii, Georgică „Golden Boy” a ieşit la rampă şi a propus legalizarea consumului de canabis.

 „O să pledez în interiorul forurilor interne ale partidului ca poziţia preşedintelui să fie acceptată şi canabisul medicinal să fie temă legislativă şi de campanie pentru noi” – a aruncat George Simion „nucleara”, după ce a savurat un pahar cu vin, într-un interviu realizat de celebrul Codin Maticiuc pentru podcastul său.

Multe state europene sunt recunoscute deja pentru politica relaxată în ceea ce priveşte consumul de marijuana. Nici în România propunerea de legalizare a drogurilor uşoare nu este una nouă, fiind utilizată ca armă electorală în diverse momente de către politicieni. Între cele mai recente propuneri se numără cea lansată de fostul senator PNL, faimosul neurochirurg Leon Dănăilă, iar ultima aparţine preşedintelui interimar al USR, Cătălin Drulă. Însă, niciunul dintre aceste personaje nu s-a declarat a fi creştin ortodox practicant, nu s-a fotografiat făcând mătănii prin biserici sau braţ la braţ cu popii. Or, Biserica Ortodoxă Română s-a pronunţat ferm împotriva acestei măsuri.

În România, o asemenea propunere poate deveni o serioasă temă „legislativă şi de campanie”, cum s-a exprimat domnul Simion, doar când nivelul de educaţie al electoratului va fi unul corespunzător. Or, potrivit unui studiu realizat de Platfoma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare (BRIO) rezultă că 42% dintre elevii din România nu pot interpreta o informaţie şi nu pot avea propriile idei. Greu de crezut că performanţele lor intelectuale se vor îmbunătăţi la maturitate. De menţionat şi faptul că electoratul AUR este format preponderent din persoane cu studii submedii şi medii. Nu este exclus ca propunerea lui Simion să fie percepută de aceştia drept o invitaţie explicită pentru a consuma de droguri.

Este adevărat că fiecare partid politic încearcă să genereze breşe electorale în rândurile rivalilor şi să îşi atragă segmente noi de electorat. Iar în acest sens lansează diverse idei şi teme sperând că „vânatul” va muşca momeala. Însă, este greu de crezut că electoratul USR, cel pe care Simion îl ţinteşte cu această propunere, îşi va schimba în mod radical convingerile şi va da năvală să voteze AUR. Cei care sunt dezamăgiţi de USR au alte alternative ceva mai apropiate de valorile pe care le susţin.

Ar fi interesant, însă, de ştiut dacă şi Claudiu Târziu sau precuviosul Sorin Lavric, cel care stă cu sufletul la gură şi aşteaptă ca Putin să câştige războiul din Ucraina pentru a „salva naţiunile creştine”, susţin legalizarea consumului de canabis. Se pare că în timp ce „ideologul” Lavric stă cu ochii pe ce se întâmplă prin vecini şi face rugăciuni pentru „izbânda” lui Putin, globaliştii neo-marxişti l-au racolat pe Georgică, i-au schimbat cipul şi l-au făcut unul de-al lor.

Preşedintele organizaţiei AUR Satu Mare şi-a dat demisia din partid şi l-a acuzat pe George Simion că a organizat „petreceri la care s-au săvârşit acte de preacurvie” deşi, de dragul electoratului, Simion se declară „creştin-familist”. Prin propunerea de legalizare a consumului de canabis, pe care Biserica Ortodoxă Română o respinge categoric, Simion nu face altceva decât să confirme faptul că AUR este doar o adunătură de impostori şi farisei. Astfel, „creştin-ortodocşii” de la AUR nu au avut nicio problemă să dea agheasma pe canabis.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite