Politică

articolul anterior articolul urmator

Creştin-ortodocşii de la AUR au dat agheasma pe canabis

51
10 Jun 2022 06:59:34
Raluca Boboc

Bomba „SAGA Festival” a explodat în braţele autorităţilor. Ministerul de Interne, condus de secretarul general al PNL, Lucian Bode, a intrat în trepidaţii, iar în ultimele două zile au fost organizate tot felul de şedinţe, colocvii, conferinţe şi alte şezători miliţieneşti menite să identifice vinovaţii şi responsabilii pentru tragediile de la acest „festival al drogurilor” care pur şi simplu a îngrozit România.

Momentan, domnul Bode s-a acoperit de foarte multe cifre. Seci şi fără niciun rost. Doar ştirea cu poliţistul prins cu droguri asupra sa a reuşit să-i strice ministrului de Interne momentul de PR.

Până şi preşedintele Klaus Iohannis, renumit deja pentru comoditatea şi lipsa de interes pentru problemele reale din societate, a simţit pericolul pe care l-ar fi putut reprezenta inflamarea scandalului „SAGA” şi a decis să iasă la rampă cu declaraţii menite să îndepărteze pericolul care plutea asupra „Guvernului Meu”, susţinând că „e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi. Dar şi aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie”. Bine punctat, Iohannis este chiar iniţiatorul „României Eşuate/Educate”. Nu ar fi fost rău ca domnul preşedinte să facă ceva trimiteri şi la personajele controversate, cum ar fi doamna Georgiana Hosu, pe care le-a promovat în fruntea DIICOT – direcţia specializată în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate.

Doar premierul Nicolae Ciucă, cel care se află în vârful ierarhiei responsabilităţii administrative şi politice, a stat foarte bine pitit sub radar. Drogurile şi haina militară nu fac casă prea bună. Dacă în fruntea guvernului s-ar fi aflat „iresponsabilul vesel”, cum era „alintat” de o anumită partea a presei, Victor Viorel Ponta sau libertinul Florin Cîţu, probabil că aşteptările opiniei publice nu ar fi fost foarte mari. Însă, de la Nicolae Ciucă electoratul aşteaptă ordine şi disciplină. Or, la „SAGA Festival” dealerii de droguri au făcut legea după bunul plac.

Supriza cea mare nu a venit de la reprezentanţii puterii, care au încercat să muşamalizeze sau să diminueze impactul tragediilor de la SAGA, ci chiar de la reprezentanţii opoziţiei. Cu o asemenea „pleaşcă” picată din cer, te-ai fi aşteptat ca liderul AUR să ia cu asalt cu Guvernul (cum a procedat şi cu televiziunea Digi24), să ducă lupte grele cu jandarmii, să rupă porţile Palatului Victoria, să dărâme pereţii clădirii şi să-i ia de guler pe cei responsabili. Stupoare! În mijlocul unui scandal de asemenea proporţii, Georgică „Golden Boy” a ieşit la rampă şi a propus legalizarea consumului de canabis.

 „O să pledez în interiorul forurilor interne ale partidului ca poziţia preşedintelui să fie acceptată şi canabisul medicinal să fie temă legislativă şi de campanie pentru noi” – a aruncat George Simion „nucleara”, după ce a savurat un pahar cu vin, într-un interviu realizat de celebrul Codin Maticiuc pentru podcastul său.

Multe state europene sunt recunoscute deja pentru politica relaxată în ceea ce priveşte consumul de marijuana. Nici în România propunerea de legalizare a drogurilor uşoare nu este una nouă, fiind utilizată ca armă electorală în diverse momente de către politicieni. Între cele mai recente propuneri se numără cea lansată de fostul senator PNL, faimosul neurochirurg Leon Dănăilă, iar ultima aparţine preşedintelui interimar al USR, Cătălin Drulă. Însă, niciunul dintre aceste personaje nu s-a declarat a fi creştin ortodox practicant, nu s-a fotografiat făcând mătănii prin biserici sau braţ la braţ cu popii. Or, Biserica Ortodoxă Română s-a pronunţat ferm împotriva acestei măsuri.

În România, o asemenea propunere poate deveni o serioasă temă „legislativă şi de campanie”, cum s-a exprimat domnul Simion, doar când nivelul de educaţie al electoratului va fi unul corespunzător. Or, potrivit unui studiu realizat de Platfoma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare (BRIO) rezultă că 42% dintre elevii din România nu pot interpreta o informaţie şi nu pot avea propriile idei. Greu de crezut că performanţele lor intelectuale se vor îmbunătăţi la maturitate. De menţionat şi faptul că electoratul AUR este format preponderent din persoane cu studii submedii şi medii. Nu este exclus ca propunerea lui Simion să fie percepută de aceştia drept o invitaţie explicită pentru a consuma de droguri.

Este adevărat că fiecare partid politic încearcă să genereze breşe electorale în rândurile rivalilor şi să îşi atragă segmente noi de electorat. Iar în acest sens lansează diverse idei şi teme sperând că „vânatul” va muşca momeala. Însă, este greu de crezut că electoratul USR, cel pe care Simion îl ţinteşte cu această propunere, îşi va schimba în mod radical convingerile şi va da năvală să voteze AUR. Cei care sunt dezamăgiţi de USR au alte alternative ceva mai apropiate de valorile pe care le susţin.

Ar fi interesant, însă, de ştiut dacă şi Claudiu Târziu sau precuviosul Sorin Lavric, cel care stă cu sufletul la gură şi aşteaptă ca Putin să câştige războiul din Ucraina pentru a „salva naţiunile creştine”, susţin legalizarea consumului de canabis. Se pare că în timp ce „ideologul” Lavric stă cu ochii pe ce se întâmplă prin vecini şi face rugăciuni pentru „izbânda” lui Putin, globaliştii neo-marxişti l-au racolat pe Georgică, i-au schimbat cipul şi l-au făcut unul de-al lor.

Preşedintele organizaţiei AUR Satu Mare şi-a dat demisia din partid şi l-a acuzat pe George Simion că a organizat „petreceri la care s-au săvârşit acte de preacurvie” deşi, de dragul electoratului, Simion se declară „creştin-familist”. Prin propunerea de legalizare a consumului de canabis, pe care Biserica Ortodoxă Română o respinge categoric, Simion nu face altceva decât să confirme faptul că AUR este doar o adunătură de impostori şi farisei. Astfel, „creştin-ortodocşii” de la AUR nu au avut nicio problemă să dea agheasma pe canabis.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

Pop Max
10.06.2022, 09:12:14

„Biserica Ortodoxă Română s-a pronunţat ferm împotriva acestei măsuri.” - puteți să ne amintiți cînd și cum s-a pronunțat BOR atît de ferm pe această temă? Eu n-am găsit nimic de genul ăsta. Cînd judeci doar în șabloane și etichete, e normal ca multe lucruri să-ți dea cu minus. Legalizarea cannabisului medicinal e doar o măsură inoportună și ineficientă, dar nu încalcă vreo dogmă a Bisericii. Biserica încurajează responsabilitatea personală (liberul arbitru) în locul măsurilor liberticide impuse de stat. Iar dl. Simion are într-adevăr prostul obicei de a le spune tuturor ceea ce vor să audă, așa că era de așteptat ca lui Maticiuc și ascultătorilor lui să le spună că va legaliza cannabisul. Asta nu înseamnă că se va și întîmpla, iar de aici pînă la a catalog tot partidul AUR drept „o adunătură de impostori și farisei” e o cale lungă ce denotă multă frustrare.

-17 (27 voturi)
Dunning-Kruger
10.06.2022, 09:36:23

"Biserica încurajează responsabilitatea personală (liberul arbitru) în locul măsurilor liberticide impuse de stat." Oare? Biserica Ortodoxa Romana s-ar opune interzicerii avortului la cerere? (inteleg ca s-ar opune in general avortul fiind considerat pacat, asta e doctrina religioasa, dar din punct de vedere legal... s-ar opune unei initiative pentru interzicerea avortului pentru ca pana la urma trebuie respectat liberul arbitru?)

+14 (18 voturi)
Pop Max
10.06.2022, 09:47:04

Dunning-Kruger - Liberul arbitru nu poate fi invocat pentru a justifica răul făcut altui om (în acest caz, uciderea lui). Evident că Biserica nu s-ar opune unei legi care să sancționeze uciderea pruncilor nenăscuți. E o diferență între a-ți face rău ție drogîndu-te și a-i face rău altuia omorîndu-l.

-16 (22 voturi)
Vanatorul/dc
10.06.2022, 09:12:42

Traiesc in Occident de multi ani..! Si recunosc ca nu mai pot gandi lucrurile ca romanii de-acasa..! Pe cuvant ca nu pot..! Avem experiente de viata diferite, si tocmai de aceea judecam foarte multe lucruri in mod diferit..! In urma cu cativa ani aveam iarasi un santier nou, in care lucrau muncitori din 8 tari..! Maistrul era roman de-al meu, il avusesem si pe santierele de-acasa, un om de toata nadejdea. M-a informat ca mai multi muncitori fura materiale. Mi-a si spus cine. Ii surprinsesera si camerele. Nu furau mult, dar o faceau des. Stiam si de ce. Mergeau dupa program la..ciubucuri, unde cereau bani si pe manopera si pe..materiale. Materialele de pe santier erau cu mult mai iefine decat daca le-ar fi cumparat din magazine. Santierul se aproviziona din marile depozite, iar cand se putea direct de la producator. La retaileri erau de cateva ori mai scumpe. Nu chemam politia niciodata. Si nici afara nu-i dadeam. Aveau sotii si copii de intretinut, datorii de platit. In plus, nu rezolvam nimic daca dadeam pe mana politiei sau alungam nistie hoti care stiau meserie si aduceam altii, poate nu la fel de meseriasi, dar care s-ar fi apucat si ei de furat dupa un timp. Asa ca, ii chemam in baraca la mine, si dupa ce le spuneam ca stiu ca fura si le aratam si imagini cand aveam, ii puneam sa plateasca tot din urma, si le faceam o oferta: daca mai au nevoie, puteau..cumpara de la santier. La pretul pe care il plateam in depozite sau la producator. Insa sa-i fereasca dracu sa nu-si faca treaba pe santier, sau sa mai fure o data, ca atunci nu mai am pic de..intelegere fata de ei. De ce povestesc toate astea..? Ideea e ca atunci cand nu poti ”rezolva” odata pentru totdeauna un fenomen..”subteran” toxic si ilegal, despre care stii ca se intampla pe ascuns si iti aduce pierderi, dar nu-l poti ..eradica, cel mai mine e sa-l tii sub control, scotându-l la lumina si legalizandu-l. Asta ar trebui sa se intample si cu drogurile, prostitutia, camataria. Criminalitatea, infractiunile de tot felul, mortile accidentale prin supradoza sau prin utilizare de droguri ”otravite”, bolile transmisibile..specifice acestor ”fenomene”, evaziunea fiscala, toate legate de aceste ..”fenomene”, ar scadea foarte mult si ar fi un castig real pentru restul societatii tinerea lor sub control prin scoatere la lumina si legalizare..conditionata si limitata. Stiu ca doamna Boboc, precum si multi dintre cititori nu vor fi de acord cu mine. Insa dati-mi voie sa va spun ca stiu despre ce vorbesc. Nimeni, niciodata, nu va castiga razboiul cu drogurile sau cu prostitutia. S-au cheltuit sute de miliarde de dolari pentru asta, au fost mobilizate armate intregi de agenti guvernamentali si politisti, cu logistica si tehnologie de ultima ora, si..tot degeaba. Cat timp oamenii vor sa-si distruga vietile nu-i poti impiedica decat daca stii cine sunt si de unde sa-i iei..! Apoi poti incepe sa-i ajuti sa n-o mai faca..!

+20 (30 voturi)
Utilizator Adevărul
10.06.2022, 09:37:18

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (51)

Modifică Setările