UPDATE Crin Antonescu debarcă mai mulţi lideri ai unor organizaţii liberale. A căzut capul lui Vlad Moisescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman şi Crin Antonescu FOTO: Mediafax
Andrei Chiliman şi Crin Antonescu FOTO: Mediafax

Liderul liberal Crin Antonescu a cerut demisia întregii conduceri a organizaţiei liberale din sectorul 1, care îl are preşedinte pe Vlad Moisescu, pe motiv că ar colabora cu PDL.

UPDATE 17.04 Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, este, începând de astăzi, coordonatorul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie.

UPDATE 17.02 Pe lângă organizaţia sectorului 1 a Partidului Naţional Liberal, a fost dizolvată şi conducerea organizaţiei Mehedinţi şi Dâmboviţa.

UPDATE 16.59 Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a anunţat că decizia de demitere a lui Vlad Moisescu şi de dizolvare a conducerii organizaţiei PNL sector 1 a fost adoptată cu 25 de voturi pentru şi 6 împotrivă. Vlad Moisescu a confirmat faptul că a fost demis de la şefia organizaţiei sectorului 1, după ce Antonescu i-a reproşat că "a lucrat împreună cu Băsescu la referendum"

UPDATE 14.41 Vlad Moisescu, preşedintele PNL al organizaţiei sectorului 1, a fost demis din funcţie.

UPDATE 14.36 Surse politice din PNL spun că liderul liberal Crin Antonescu i-a reproşat şi fostului premier Călin Popescu Tăriceanu atitudinea faţă de conducerea PNL şi faţă de alianţa USL. Tăriceanu a criticat decizia de a-l primi în partid pe Gigi Becali. Şi Ludovic Orban a avut o atitudine critică faţă de primirea lui Gigi Becali. Atât Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Ludovic Orban vor candida la parlamentare pentru colegii în sectorul 1.

UPDATE 14.30 Potrivit şefului PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, Biroul Politic a decis, prin vot, schimbarea din funcţie a preşedintelui organizaţiei sectorului 1, Vlad Moisescu. Propunerea urmează să fie discutată în şedinţa Comitetului Executiv al PNL. În cazul în care propunerea va fi aprobată, Nicolăescu va prelua interimatul organizaţiei.

Propunerea de demitere a lui Vlad Moisescu a fost pusă pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al PNL care va avea loc astăzi. Motivul, potrivit evz.ro, este faptul că Vlad Moisescu, un apropiat al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, este suspectat de colaborare cu PDL.

Dincolo de colaborarea cu PDL, organizaţiei liberale i se impută şi faptul că activează ca o opoziţie internă faţă de actuala conducere a partidului. Ilustrare a opoziţiei este decizia organizaţiei liberale din sectorul 1 de a-l numi pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu drept candidat la parlamentare, deşi USL îl numise candidat în Ilfov.

Surse din PNL, citate de evz.ro, susţin că, în şedinţă, Antonescu ar fi cerut şi înlăturarea din partid a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. În aprilie, Chiliman a fost demis din fruntea organizaţiei PNL Bucureşti, întrucât ar fi criticat primirea în PNL a transfugilor democrat-liberali în frunte cu Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

La momentul respectiv, atât Radu Câmpeanu, cât şi Mircea Ionescu Quintus au încercat să tempereze spiritele celor doi liberali. Chiliman a fost sfătuit să nu demisioneze, iar preşedintele PNL să nu se mai repeadă.

„Sfatul pe care îmi permit să i-l dau (n.r lui Andrei Chiliman) este să nu demisioneze. Probabil că o să vorbesc şi cu Crin Antonescu, ca să înţeleagă odată că el, dacă e preşedinte de partid, trebuie să aibă un echilibru în judecată şi în hotărâri şi să nu se repeadă cu tot felul de sancţiuni sau manifestări ale unei supărări pe care a avut-o faţă de unul sau de altul”, a spus, la acea vreme, Radu Câmpeanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite