Crin Antonescu l-ar desemna pe Băsescu premier dacă acesta ar fi propus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO Arhivă Adevărul
Crin Antonescu FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit marţi seară la Realitatea TV despre posibilitatea ca Traian Băsescu să fie ales premier, în cazul în care acesta ar fi propus pentru funcţie de către un partid sau o alianţă care ar câştiga parlamentarele. El a precizat însă că nu crede că se va ajunge în această situaţie.

Întrebat în ce condiţii l-ar desemna pe Traian Băsescu premier şi ce ar trebui să se întâmple pentru a se ajunge într-o astfel de situaţie, Antonescu a răspuns: „Un partid care câştigă alegerile parlamentare, sau o coaliţie care câştigă alegerile parlamentare în România să vină la mine şi să-mi spună: Noi am câştigat alegerile parlamentare, domnul Traian Băsescu este candidatul nostru oficial pentru funcţia de prim-ministru. Desemnarea prim-ministrului nu este o operaţiune cu caracter subiectiv a preşedintelui. Preşedintele trebuie să facă doar să ia notă prin desemnarea sa de alegerea pe care au făcut-o cetăţenii“.

În legătură cu Sorin Roşca Stănescu, Antonescu a menţionat, marţi seară: „Roşca Stănescu a fost toată viaţa analist, jurnalist. Până să ajungă la un discurs de tip politicianist mai trebuie să treacă timp“.

Crin Antonescu nu regretă că l-a susţinut pe Gigi Becali, conform uneia dintre declaraţiile sale: Nu regret că l-am susţinut pe Gigi Becali pentru Parlament. Oamenii ştiau pe cine votează, este un om foarte cunoscut. La el chiar s-a aplicat votul uninominal. Când au început discuţiile dintre noi era un om cu toate drepturile. Îmi pare rău că a fost condamnat. Am spus că sunt solidar în plan uman, nu aşa cum au speculat unele televizuini cu arma la picior, sunt solidar cu omul Gigi Becali, nu cu inculpatul Gigi Becali. Sunt alături de el, de familia sa, sper să aibă tăria să treacă cu bine. Suntem oameni, nu se poate să nu-ţi pară rău. Un om pe care îl cunosc este într-un moment greu“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite