Crin Antonescu este din nou al doilea om ca putere în stat. Campionul absenţelor, reales preşedinte la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, reales preşedinte al Senatului
Crin Antonescu, reales preşedinte al Senatului

Crin Antonescu a fost reales preşedinte al Senatului cu 136 voturi ”pentru” şi 29 de voturi ”împotrivă”. Liderul PNL a fost singurul candidat şi va deţine în continuare aceeaşi funcţie pe care a avut-o şi în ultima parte a Legislaturii 2008-2012.

De asemenea, plenul a validat, prin vot cu bile, noul Birou Permanent al acestui for, din care fac parte ca vicepreşedinţi, din partea PSD, Nicolae Moga, Cristian Dumitrescu şi Florin Constantinescu, iar din partea PC Vasile Nistor.

Pentru posturile de secretari ai Senatului au fost aleşi Ion Rotaru (PSD), Mario Ovidiu Oprea (PNL), Alexandru Pereş (PDL) şi Haralambie Voichiţoiu (PPDD), iar pentru cele de chestori Ioan Chelaru (PSD), Marius Nicoară (PNL), Dumitru Pelican (PC) şi Verestoy Attila (UDMR).

Web Adevarul: Pentru posturile de secretari ai Senatului au fost aleşi Ion Rotaru (PSD), Mario Ovidiu Oprea (PNL), Alexandru Pereş (PDL) şi Haralambie Voichiţoiu (PPDD), iar pentru cele de chestori Ioan Chelaru (PSD), Marius Nicoară (PNL), Dumitru Pelican (PC) şi Verestoy Attila (UDMR).

Preşedintele Senatului, campionul absenţelor

Crin Antonescu s-a remarcat în Senat drept cel mai ciulangiu parlamentar. În Legislatura 2008-2012, Crin Antonescu a avut o prezenţă de doar 6,06%, procentaj cu care s-a clasat pe ultimul în ierarhia generală în ceea ce priveşte prezenţa, conform siteului hartapolitcii.ro.

Nici obţinerea funcţiei de preşedinte al Senatului nu a îmbunătăţit acest procentaj. La prima şedinţă pe care o prezida, Crin Antonescu a lipsit, fiind înlocuit de Petru Filip.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite