Crin Antonescu: „Nu am fost de acord cu semnarea pactului Băsescu - Ponta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu este convins de intenţiile bune ale premierului FOTO Adevărul
Crin Antonescu este convins de intenţiile bune ale premierului FOTO Adevărul

Copreşedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, a declarat miercuri seară, la România TV, că s-a opus semnării acordului dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu.

Antonescu şi-a exprimat această opinie inclusiv la întâlnirea de la Cotroceni în cadrul căreia s-a oficializat documentul şi a calificat drept “comic” acordul dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu, declarând că nu a considerat oportună semnarea unui astfel de document. 

De asemenea, acesta a ţinut să adauge că i-a transmis opinia sa lui Victor Ponta şi anterior, dar şi după semnarea acordului, arătându-se totuşi convins că intenţiile premierului au fost unele bune.

“Eu am fost şi sunt alături de Victor Ponta în toate demersurile şi eforturile sale pentru ca, în România, politica să se desfăşoare pe un făgaş normal, de asta am acceptat să-l însoţesc. Că eu cred că nu trebuia semnat un astfel de acord, e altă poveste", a declarat Crin Antonescu. 

 "Textul este comic, dar nu îi poate angaja decât pe cei doi semnatari. Eu am mers împreună cu Victor Ponta la invitaţia şi insistenţele lui, înţelegând contextul şi intenţiile bune ale premierului. Istoria naşterii ideii nu o cunosc şi, sincer, nu mă interesează”, a mai adăugat  Crin Antonescu.

Deşi a recunoscut că nu a citit textul acordului în întregime, copreşedintele USL a spus că, în opinia sa, “anumite pasaje sunt penibile”.

“Victor Ponta a avut intenţii foarte bune şi sunt alături de el în încercarea sa de a face din acest text o premisă de normalitate. Nu puteam împiedica, fizic, semnarea textului. Situaţia este cu atât mai penibilă, penibil spre grotesc, prin modul fizic în care domnul Băsescu a făcut-o cunoscută întregii Europe, modul în care alerga cu foile după importanţi demnitari europeni. Eu nu-l condamn pe Victor Ponta că a semnat. Sunt solidar cu el”, a conchis Antonescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite