Crin Antonescu: „Nu este nimic de negociat în cazul lui Klaus Iohannis. Voi avea luni o întâlnire cu premierul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL, Crin Antonescu, şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Liderul PNL, Crin Antonescu, şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la postul public, că va avea luni o întâlnire cu premierul Victor Ponta în legătură cu propunerile liberalilor pentru posturile de miniştri rămase vacante. De asemenea, preşedintele PNL a spus că nu există nicio tensiune şi că nu este nimic de negociat pe marginea propunerii ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să ocupe funcţia de ministru al Internelor, relatează Agerpres.

„Ne vom întâlni în cursul primei părţi a zilei de luni (cu Victor Ponta - n.r.). Eu am şi o întâlnire cu preşedintele Parlamentului georgian. Mâine, lucrurile se vor limpezi, dar nu este niciun fel de element de tensiune, sunt doar nişte proceduri care vor fi rezolvate cu calm şi cu pricepere juridică”, a declarat Crin Antonescu, la TVR1.

Preşedintele PNL a precizat totodată că în cazul lui Klaus Iohannis, propus recent vicepremier şi Ministru al Afacerilor Interne, singura părere care contează este cea a prim-ministrului Victor Ponta. Opiniile critice la adresa acestor numiri din partea unor membri PSD au fost catalogate de liderul PNL drept „solfegii”.

„Se discută foarte mult datorită persoanei lui Iohannis, care stârneşte comentariul politic, dar nu avem nicio problemă cu aceste numiri. Victor Ponta a declarat public că toţi oamenii propuşi de PNL sunt oameni de valoare, că salută numirile, ba chiar în mod special pentru Iohannis se bucură că este propus. Nu contează decât ce spune Victor Ponta în chestiunea aceasta, restul PSD-ului nu mă interesează în această chestiune, pentru că este o problemă între noi, PNL, care avem dreptul la aceste ministere, şi primul ministru. Nu cenzurează PSD sau alţi oameni ce propunem noi. Suntem într-o situaţie simplă din punct de vedere politic, cum se spune gând la gând cu bucurie”, a mai spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai precizat în discursul său că propunerea ministerială în cazul lui Klaus Iohannis nu negociabilă, iar Victor Ponta nu a ridicat niciun semn de întrebare.

„PNL are dreptul la un vicepremier, acest viceprim-ministru va fi Klaus Iohannis, asta va presupune o schimbare, nu luăm portofoliul altora, nu avem nicio problemă cu domnul Oprea, nici cu altcineva. Nu cred că aici este ceva de negociat şi nu cred că prim-ministrul, singurul care contează în această discuţie, a ridicat vreun semn de întrebare”, a subliniat Crin Antonescu.

În legătură cu o posibilă demisie a lui Klaus Iohannis din funcţia de primar al Sibiului, preşedintele PNL a declarat că această decizie nu este una de actualitate. „Este o decizie pe care dl Klaus Iohannis o va lua, dar care nu este de actualitate, pentru că această incompatibilitate survine la 15 zile după ce legal domnul Iohannis este învestit în calitate de vicepremier”, a afirmat Crin Antonescu, la TVR1.

Preşedintele PNL a mai spus la postul public că listele liberalilor pentru alegerile din cadrul Parlamentului European vor fi definitivate în circa două săptămâni.

„Noi avem o ţintă de 25%, sondajele ne dau în jur de 20%. Realist, ne aşteptăm la şapte-opt parlamentari, ar putea fi şi nouă. Nu pot eu spune dacă îi vom menţine sau nu pe toţi (n.r. actualii europarlamentari ai PNL) pentru că nu eu iau singur această decizie. Foarte curând, cred că în două săptămâni, vom avea şi această decizie luată în Biroul Politic”, a afirmat Crin Antonescu.


Citeşte şi:

Mărirea lui Iohannis are doi duşmani: legea şi partenerii din PSD

Klaus Iohannis trebuie să îndeplinească două cerinţe obligatorii pentru a ajunge vicepremier: să demisioneze din funcţia de primar al Sibiului şi să-i convingă pe partenerii din PSD să-i transfere din atribuţiile lui Gabriel Oprea.

Antonescu: Am căzut de acord cu Ponta asupra propunerii lui Iohannis şi a schimbărilor din Guvern

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul, scrie Mediafax.

Guvernul Ponta, tras pe dreapta - PNL a schimbat patru miniştri. Iohannis: Nu renunţ la Primărie

Conducerea PNL a stabilit, vineri, echipa guvernamentală care va prelua portofoliile Internelor, Economiei, Finanţelor şi Sănătăţii. În fruntea lor a fost desemnat Klaus Iohannis, drept vicepremier, care va prelua şi mandatul de la Interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite