Crin Antonescu: „Proiectul de modificare a Constituţiei va fi trimis Comisiei de la Veneţia anul viitor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că forma finală a proiectului de modificare a Constituţiei va fi trimisă anul viitor Comisiei de la Veneţia.

„Probabil în cursul anului viitor, când vom avea forma de definitivată, vom avea şi o consultare cu Comisia de la Veneţia. Rămâne o prioritate pentru USL. (...) Noi am vorbit despre modificarea Constituţiei în campania electorală şi, în prima zi în care am intrat în Parlament cu noua majoritate, ne-am apucat de asta şi am făcut-o“, a declarat Antonescu, la Piteşti.

Liderul liberal susţine că proiectul a fost amânat din cauza deciziei Curţii Constituţionale referitoare la aplicarea noii legi a referendumului după un an de la adoptare.

„Am convenit că undeva spre sfârşitul lui septembrie le vom trimite forma finală, poate chiar adoptată deja într-una dintre Camere. Când am făcut această înţelegere, nu ştiam că va putea veni o decizie a Curţii Constituţionale care să ne spună că legea referendumului este constituţională, dar că nu vor dânşii să o aplicăm un an de zile. Atunci, sigur că tot calendarul s-a schimbat. Ca atare, nu avem o nouă formă de trimis Comisiei de la Veneţia“, a explicat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite