Crin Antonescu: „România va rămâne un stat laic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, „cu certitudine“, că România va rămâne un stat laic. Liderul liberal crede că o eventuală propunere pentru trecerea numelui lui Dumnezeu în Constituţie este „destul de discutabilă“.

Crin Antonescu a fost întrebat cum vede ideea ca în Constituţie să fie menţionat numele lui Dumnezeu.

„Eu vă pot spune o părere strict personală, deşi nu sunt tentat să o fac, pentru că e bine ca poziţiile noastre ca persoane, ca partide, să fie spuse la momentul potrivit. Din punctul meu de vedere, în acest moment este o chestiune destul de discutabilă şi care necesită o discuţie cu caracter juridic, cu caracter politic ... Ce vă pot spune cu certitudine este că România va rămâne un stat laic şi asta o spun în calitate de creştin, deci nu există o contradicţie sau o incompatibilitate între ele (...) punem în discuţie orice propunere se va face“, a răspuns liderul PNL.

Sinodul mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei a hotărât iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii în viitoarea Constituţie a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Sindodul mitropolitan a hotărât în şedinţa din 5 martie, printre altele, „iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii sau revizuirii, în viitoarea Constituţie a României, a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, evidenţierea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în istoria ţării, a necesităţii predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor aflaţi în afara graniţelor ţării“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite