Crin Antonescu rupe tăcerea: Ponta falsifică realitatea, după ce şi-a anexat câteva grupuri de profitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO Mediafax
Crin Antonescu FOTO Mediafax

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a criticat joi, la Radio France Internationale, asocierea dintre premierul Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, respectiv tentativa de refacere a Uniunii Social Liberale.

„Este un semn rău că Ponta nu are curaj să îşi asume propria identitate şi încearcă să falsifice o realitate, să prezinte un PSD care şi-a anexat câteva grupuri de profitori politici sub forma unei mari coaliţii. Un om politic la doi paşi de Preşedinţie şi cel mai mare partid au o preocupare în a se ascunde după formule care să se numească altfel. Neasumarea propriei identităţi este un semn că nu ne aşteaptă un viitor prea bun cu Ponta preşedinte“, a spus Antonescu.

„Astăzi, grupul de oameni plecaţi din PNL, adunaţi în jurul domnului Tăriceanu, nu sunt decât, cel mult, în condiţia de partid anexă al PSD-ului. Iar domnul Tăriceanu,  care joacă rolul unui soi de majordom la curtea domnului Ponta, nu poate emite în niciun fel pretenţia că ar reprezenta o componentă de dreapta sau ceea ce însemna înainte Partidul Naţional Liberal într-o asemenea alianţă“, a completat fostul lider liberal.

El a vorbit şi despre dezbaterile prezidenţiale şi a opinat că finala din acest an a fost „de departe cea mai slabă“.

"Constat că această campanie a fost după părerea mea de departe cea mai slabă, inclusiv cele două întâlniri între finalişti. E încă un semn de boală a spaţiului politic. Nu e o duminică veselă, nu vreau să spun mai mult", a adăugat Crin Antonescu.

Citeşte şi:

A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat

Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. Cei doi contracandidaţi s-au atacat pe temele plagiatului şi incompatibilităţii şi au pus pe tapet numele parlamentarilor PNL şi PSD care au probleme cu legea. Un alt schimb acid de replici a fost pe tema retrocedărilor de la Sibiu.

Adevărul Live, Monica Macovei, despre confruntarea Ponta-Iohannis: L-aş fi făcut knockout pe Ponta

La o zi după prima confruntare televizată dintre finaliştii la prezidenţiale, Monica Macovei a comentat prestanţa celor doi contracandidaţi şi a oferit câteva recomandări candidatului Klaus Iohannis pentru viitoarele confruntări televizate.

Reacţii după a doua dezbatere. „O confruntare mai echilibrată. Iohannis, mai combativ. Ponta, defensiv“

Candidaţii la preşedinţia României, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. După ce dezbaterea de la Realitatae TV l-ar fi scos câştigător pe Victor Ponta, seara de miercuri a egalat balanţa între cei doi prezidenţiabili, spun analiştii politici şi bloggerii adevarul.ro.

Alegeri prezidenţiale 2014. Dragnea acuză ACL că în turul I a dat mită electorală

Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat, miercuri seară, cu numai o oră înainte de a doua dezbatere Ponta-Iohannis, un filmuleţ în care apar câteva persoane care primesc bani după ce ies dintr-o secţie de votare din Alexandria.

EXCLUSIV „O minciună cruntă“. Un deputat din Bundestag afirmă că românii din Germania pot vota şi în afara consulatelor şi a ambasadelor

Victor Ponta a declarat, în dezbaterea cu Klaus Iohannis, că legislaţia germană nu permite organizarea de secţii de vot în alte locuri decât consulate şi ambasade. „Este o minciună cruntă”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” Bernd Fabritius, parlamentar german, care a transmis şi că Ministerul German de Externe a contactat recent Bucureştiul pentru a-l informa că are dreptul să ceară secţii în alte locuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite