Crin Antonescu: Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară în cadrul unei emisiuni de televiziune că prim-ministrul Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria în momentele în care liderul de la Palatul Victoria a fost „enervat”, acest tip de manifestări având loc şi în cursul diferitor şedinţe ale USL.

„Obsesia lor şi bătălia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justiţiei, nu în sensul de a-i lăsa justiţia în pace pe toţi politicienii,  cum era până pe vremea lui Năstase,  ci de a transforma justiţia în armă letală pentru adversarul politic: asta se joacă în Săptămâna Mare, asta e psihodrama politică jucată în România la începutul acestei săptămâni, bătălia pe justiţie. Băsescu să controleze cât a controlat, cât mai mult, iar Ponta să preia tot ce a avut Băsescu şi să folosească oarecum”, a declarat Antonescu la Realitatea TV, fiind citat de agenţia Mediafax.

Fostul preşedinte al Senatului a precizat că aceasta este convingerea sa întemeiată pe nişte fapte menţionând că: „Eu pur şi simplu vă explic în această noapte mare, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit şi pentru mine şi pentru colegii mei, decizia de a spune stop. În momentul în care am auzit în gura unui om politic primele ameninţări cu puşcăria pentru că s-a enervat pe cineva, şi acel nu era Traian Băsescu, ci era partenerul nostru”, a punctat Crin Antonescu confirmând în momentul în care a fost întrebat dacă Victor Ponta a fost cel care a ameninţat cu puşcăria.

„Da, da, da (...) nu pe mine, pe X, pentru că pur şi simplu s-a supărat pe el”, a adăugat preşedintele liberalilor. „A făcut asta şi în Parlamentul României, nu la microfon”, precizat Antonescu joi seară.

Totodată, liderul PNL a răspuns afirmativ în momentul în care a întrebat dacă şi în şedinţele USL a ameninţat cu puşcăria, punctând faptul că liderul de la Palatul Victoria nu poate „ţipa” în momentul în care cei din PSD sunt chemaţi la DNA.

Cu toate acestea, Crin Antonescu a afirmat că nu este convins de faptul că ameninţările lui Ponta se vor materializa. „Eu nu spun neapărat că din aceste ameninţări (cu puşcăria, n.r.) asta ar şi face. Poate că s-a enervat, poate că şi-a pierdut cumpătul, dar este inacceptabil şi când te enervezi şi îţi pierzi cumpătul – mi se întâmplă şi mie. Poţi să vorbeşti urât, ceea ce este inacceptabil, greu de acceptat pentru un politician, poţi să fii nepoliticos, dar nu ameninţi cu puşcăria”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite