Politică

articolul anterior articolul urmator

Crin Antonescu face o vizită în SUA, unde va avea o intervenţie la Forumul American Jewish Committee

12
12 May 2014 08:32:01
Autor: Mediafax
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, va face o vizită în SUA, el urmând să susţină, marţi, o intervenţie cu ocazia Forumului Global al organizaţiei American Jewish Committee şi să aibă o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei americane.

Crin Antonescu va susţine, marţi, o intervenţie în cadrul dezbaterii cu tema "În mijlocul furtunii - antisemitismul se întoarce în Europa", cu ocazia Forumului Global al organizaţiei American Jewish Committee, desfăşurat la Washington.

„Aceasta este o reuniune anuală a prestigioasei organizaţii, având peste 1700 de invitaţi din Statele Unite şi străinătate. La ea vor participa lideri politici americani, precum şi miniştrii de externe din Franţa, Canada, Cipru, Singapore şi oficiali ai guvernului din Israel. Având în vedere faptul că recrudescenţa naţionalismului şi antisemitismului devine o problemă la nivelul întregii Europe, tema abordată suscită un interes deosebit, România fiind un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte legislaţia menită să combată aceste manifestări. De altfel, Partidul Naţional Liberal s-a situat ferm pe poziţia respingerii oricăror fenomene de antisemitism, promovând chiar un proiect de lege în acest sens, aflat în momentul de faţă în procesul legislativ la Camera Deputaţilor“, se arată într-un comunicat PNL.

Pentru conferinţa la care participă în calitate de vorbitor, Antonescu a plătit 800 de dolari.

Cu această ocazie, preşedintele PNL va avea şi o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei americane, în cadrul cărora vor fi discutate atât aspecte ale relaţiilor bilaterale, cât şi rolul României în contextul geopolitic generat de criza din Ucraina, menţionează sursa citată.

„Întâlnirile de la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Comerţ sau cele cu reprezentanţi ai mediului politic american vor fi o oportunitate pentru preşedintele PNL de a arăta că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicii externe şi de securitate a României, alături de apartenenţa la NATO şi UE“, se precizează în comunicat.

„În condiţiile în care criza din Ucraina reprezintă cel mai dificil moment în relaţiile dintre NATO şi Rusia de la căderea Cortinei de Fier, iar instabilitatea generată de situaţia conflictuală internă din Ucraina poate afecta din punct de vedere economic regiunea, discuţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de la Washington sunt cu atât mai oportune. Dialogul direct, faţă în faţă, reprezintă cel mai potrivit mijloc de a prezenta viziunea celui mai important partid de opoziţie din România pe temele de interes comun“, se mai arată în comunicatul transmis de liberali.

Citeşte şi:

Crin Antonescu spera ca americanii să uite că a făcut din Departamentul de Stat principalul său adversar

Duminica aceasta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, pleacă într-o vizită în Statele Unite ale Americii. Pe agenda vizitei sale nu se numără nicio întâlnire cu vreun înalt oficial american. Semnalul este clar: administraţia americană nu i-a iertat lui Crin Antonescu declaraţiile critice repetate la adresa Statelor Unite.

Antonescu: Nu poate fi imputat nimănui din România că nu am intrat în Schengen

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că faptul că România nu a intrat în Spaţiul Schengen „nu poate fi imputat, până la urmă, nimănui din România“ şi că declaraţia Monicăi Macovei privind răspunderea penală în acest caz este „deviantă, expresia unui comportament deviant“.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Iris IRIS
12.05.2014, 08:50:13

Sa speram ca va apara Patria !

+1 (1 vot)
Gugulanu'
12.05.2014, 12:04:01

Sa veden daca Antonescu v-a mai mai sustine ca in vara lui 2012 totul a fost normal si democratic si nu a fost puci parlamentar si fortari la democratie si justitie. Cariera lui politica s-a incheiat. Daca sustine altceva atunci da dovada de discurs duplicitar si daca in continuare aproba ceea ce a declarat in 2012 la adresa emisarului american, a ca si cum si-ar taia craca de sub picioare. PNL daca mai vor sa reziste ar trebui sa ia atitudine in interiorul partidului, cat mai repede pana nu e prea tarziu. Nu cred ca marea majoritate a PNL mai e de acord cu Antonescu, Din punct de vedere politic PNL trebuie sa o ia din nou de la inceput dar cu o noua conducere.

Utilizator Adevărul
12.05.2014, 18:06:41

Comentariu considerat abuziv.

UNGUR UNGURU
14.05.2014, 06:43:34

Bravo Crin este importatnta cresterea prezentei militare in zona noastra.PNL sustine cresterea bugetului alocat Armatei.

Aadela Adela
14.05.2014, 10:22:15

La alegerile europarlamentare si prezidentiale sa votam singurele alternative credibile pentru oamenii liberi: PNL si Crin Antonescu!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările