Crin reia lupta politică şi începe cu o nouă vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Vali Ivan
FOTO Vali Ivan

După o lună şi jumătate în care nimeni nu a ştiut unde se află exact, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că îşi prelungeşte concediul cu încă două săptămâni.

Potrivit Deciziei Senatului, publicată miercuri în Monitorul Oficial, Crin Antonescu a decis ca, în perioada 14-24 august, conducerea instituţiei să fie asigurată de senatorul Cristian-Sorin Dumitrescu. Regulamentul adoptat de Senat spune, însă, că fiecare comisie parlamentară trebuie să lucreze, în perioada vacanţei, două săptămâni.

Decizia publicată joi în Monitorul Oficial arată că Antonescu şi-a prelungit concediul cu încă zece zile. În condiţiile în care vacanţa sa ia sfârşit pe 24 august, iar cea parlamentară se încheie la începutul lunii septembrie, Antonescu nu ar mai avea la dispoziţie decât o săptămână pentru activitatea din cadrul comisiei. 

Contactat de „Adevărul“, preşedintele Comisiei pentru regulament a Senatului, liberalul Ioan Ghişe, a explicat care sunt prevederile pe care Antonescu le-a încălcat. 

„Potrivit Constituţiei, vacanţa parlamentară începe la 1 iulie şi se termină la 1 august. Regulamentul prevede, însă, că fiecare comisie parlamentară lucrează două săptămâni în perioada de două luni. Parlamentul nu este convocat în plen, dar sunt alte activităţi“, a explicat Ghişe. 

Pentru perioada următoare, singurul anunţ referitor la activitatea liberalului este cel legat de lansarea candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2014, care va avea loc în cadrul unui eveniment desfăşurat la 31 august şi care, evident, nu are legătură cu activitatea sa din Senat.  

VACANŢA MISTERIOASĂ A LUI CRIN

Deocamdată, nu se ştie ce a făcut Crin Antonescu în vacanţă şi nici pe unde a călătorit. De altfel, de fiecare dată când i s-a cerut să ofere mai multe detalii, s-a eschivat.

În timpul vacanţei parlamentare, Crin Antonescu a avut două intervenţii publice: prima, legată de nominalizarea lui Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor, şi a doua, zilele trecute, când a comentat conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul Jobbik, Vona Gàbor. 

La începutul lunii august, Crin Antonescu a avut o intervenţie telefonică la Realitatea TV, în care a discutat despre marile proiecte ale Uniunii Social Liberale. În ce priveşte activitatea sa din timpul vacanţei, a preferat să nu dea prea multe detalii, mulţumindu-se să spună că nu se află în Miami, acolo unde îl plasau zvonurile apărute în presă. 

URMĂTOAREA DESTINAŢIE: TURCIA

În cele din urmă, marţi, Crin Antonescu a sosit în ţară şi a organizat o conferinţă de presă cu scopul de a comenta conflictul apărut între preşedintele Traian Băsescu şi liderul partidului extremist maghiar Jobbik. În ce priveşte concediul, a afirmat că va lua o decizie „în 24 de ore“. Şi a luat-o, după cum se poate citi în Monitorul Oficial din 14 august: „În perioada 14-24 august, conducerea Senatului va fi asigurată de domnul senator Cristian Sorin Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului”. Semnează preşedintele Senatului, George-Crin Laurenţiu Antonescu. 

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o la sediul PNL, jurnaliştii l-au încolţit cu aceeaşi întrebare: unde şi-a petrecut vacanţa. Iniţial,  a reiterat că nu a fost în State. Ulterior, întrebat în ce parte a lumii a călătorit, a răspuns, bâlbâindu-se: „Am fost în Europa“. 

Luat pe nepregătite, nu a putut spune în ce ţară din Europa a călătorit.  „Am fost în mai multe“, a declarat el. 

La o zi după aceea, în Monitorul Oficial era publicată decizia prin care Antonescu îşi desemna un înlocuitor la conducerea Senatului, iar presa relata că acesta ar fi plecat, joi, în Turcia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite